Kars’ta 107 yıl öncesine manevi yolculuk sergisi açıldı

Kars’ta 107 yıl öncesine manevi yolculuk sergisi açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü dolayısıyla resim sergi açtı.

Tacettin DURMUŞ

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’ndaki serginin açılışı, Kars Valisi Türker Öksüz tarafından yapıldı. Serginin açılış kurdelesi Vali Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek ve İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Başkanı Ebubekir Keleş tarafından kesildi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin’in de hazır bulunduğu açılışın ardından sergi gezildi ve İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Başkanı Ebubekir Keleş sergi hakkında Vali Öksüz ve davetlilere bilgi verdi. Vali Öksüz ve ziyaretçiler orada bulunan kâğıtlara duygularını aktardı.

Sergi ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Başkanı Ebubekir Keleş, sergilenen resimlerin özelikle gençleri 107 yıl öncesine manevi bir yolculuk yaptırdığını söyledi.

Aynı sergiyi 2007 yılından beri açtıklarını da söyleyen Keleş, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü, Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta törenlerle icra ediliyor. Bizler de Kars’ta Çanakkale Zaferi ve bu zaferi taçlandıran şehitlerimizi anmak istedik. Bu sergi ile özellikle gençlerimizi bilinçlendirmek istedik. Bu resim sergisini 2007 yılından beri farkı alanlarda açmaktayız. Her 18 Mart tarihinde olduğu gibi bu yılda sergimizi Kars halkıyla buluşturduk. Özellikle gençlerimiz bu resimlerle 107 yıl öncesine gider ve o şuuru ve duyguyu yaşar. Sergilenen fotoğraflar vatanı savunmak için canlarını veren Mehmetçiğin yaşadıklarını ve düşmana karşı duruşunu anlatıyor. Bu sergi o zaman ve o şartlardaki vatan savunması veren askerlerimizin yaşadıklarını bizlere hatırlatıyor. Çanakkale şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler