Kars’ta 15 asker yeniden yargılanıyor!

Kars’ta 15 asker yeniden yargılanıyor!

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları iddia edilen, 15 asker yeniden yargılanıyor.

KARS HAKİMİYET

1’i tutuklu 15 asker, yerel mahkemenin verdiği kararın Erzurum Bölge Adliye Mahkemesince bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan eski binbaşı Deniz Yiğitbaş ile tutuksuz yargılanan 13 sanık avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Hakan Karga ise duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Deniz Yiğitbaş, savunmasında kışlaya en geç gidenler arasında yer aldığını ifade ederek, Er S.Ö.’nün hakkında verdiği ifadeyi anımsatarak, “S.Ö., toplantıya katılmadığımı belirtmişti. Komutana ne olduğunu sorduğumda onun bana şehirde terör saldırısı var şehre ineceğiz şeklinde söylediğini beyan etmiştir. Kars’a geldiğim ilk günden itibaren bombalı araç saldırısından bahsediliyordu, bu da bize tebliği edilmişti.” dedi.

FETÖ ile herhangi bir bağlantısının olmadığını ve darbecinin yapması gereken hiçbir şeyi yapmadığını anlatan Yiğitbaş, iddianamede yazanın aksine silahlarının boş ve namlılarının yolu gösterdiğini, hiçbir polisin özgürlüklerini ve giriş çıkışlarını engellemediğini söyledi.

Kendisine ayrıca koordine görevi verilmediğini de söyleyen Yiğitbaş, bu görevi tugayda bulunan kurmay subayların yaptığını, kendisinin kurmay olmadığını, sokağa çıkma yasağını uygulamadığını ve öyle bir emir de vermediğini ifade etti.

Savunmasında FETÖ ile bir bağının olmadığını söyleyen Yiğitbaş, “Kışlaya dönünce araç akülerinin sökülmesi, bir depoya konulması ve kilitlenerek bana getirilmesini emrettim. Bunun bir darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra kışlaya geri döndüm. Ben o gün tuzağa düşürüldüğümüzü düşünüyorum. Bunu hazırlayanlar bombalı araç eylemleri, terör saldırıları ile bizi şehre inmeye hazır hale getirmişlerdir. Bu cezayı sadece binbaşı rütbesinde olduğumdan aldığımı düşünüyorum.” beyanında bulundu.

Mahkeme heyeti tutuklu Deniz’in tahliye talebinin reddi ile sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler