Kars’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü

Kars’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü

Kars’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Volkan KARABAĞ

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. Altun başkanlığındaki heyet Kars Valisi Türker Öksüz’ü de makamında ziyaret ederek, çiçek hediye etti.

Vali Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Görevi başında şehit olan öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı bir yaşam diliyorum.” dedi.

Kendisini ziyaret eden öğretmenlere ithafen de bir açıklama yapan Vali Öksüz, “Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz; Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır.” ifadesini kullandı.

Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti.

kars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(1).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(3).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(9).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(11).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(10).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(5).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(2).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(6).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(7).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(8).jpgkars’ta-24-kasim-ogretmenler-gunu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler