Kars’ta 29 bin fidan toprakla buluştu

Kars’ta 29 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da 11 milyon fidan dikimi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da 5 ayrı noktada toplam 29 bin fidan toprakla buluştu.

KARS HAKİMİYET

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturuldu. Kars’ta da 5 noktada fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Tüm yurtta fidanların toprakla buluştuğu ağaçlandırma seferberliğine katılmak isteyen vatandaşların taleplerinin toplanması için Geleceğe Nefes (gelecegenefes.com) adlı internet sitesi açılmıştı. Vatandaşlara, site üzerinden istediği ilde dikilecek 5 ağaca kendi ve aile bireylerinin isimlerini vererek fidan sahiplenme imkanı sağlanmıştı.

Kafkas Üniversitesi kampüsünde fidan dikimi etkinliğine katılan Kars Valisi Türker Öksüz etkinlik öncesi gazetecilere açıklama yaparak, “Çok önemli bir etkinlik için bir aradayız. Çok heyecan verici bir etkinlik, bu Milli Ağaçlandırma Seferliği aslında. Biliyorsunuz Orman Bakanlığımızın, Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde tüm Türkiye’de 11 milyon ağacı bugün toprakla buluşturuyoruz. Bu projenin adı Geleceğe Nefes. Neden Geleceğe Nefes? Çünkü bugün dikeceğimiz fidanlarla birlikte geleceğe bir nefes vermiş oluyoruz. Gelecek kuşaklara, bütün yaşayan vatandaşlarımız gelecekte bu fidanların toprağa verdiği, hayata verdiği, havaya verdiği nefeslerden istifade edecekler. Bu aynı zamanda farkındalık çalışmasıdır. Bu kampanyada bulunmaktan çok heyecan ve mutluluk duyuyorum. Tüm Türkiye’de 11 milyon fidan dikilirken ilimizde de 29 bin fidanı bugün 5 ayrı noktada toprakla buluşturuyoruz. Umuyorum ki bu dikeceğimiz fidanlar gelecek kuşaklara hakikaten önemli bir nefes olur. Biz 2019 yılı içerisinde Kars’ta toplam 300 bin adet fidan diktik. Bu çok önemli bir rakam elbette. Biz de il olarak orman varlığımızı bu şekilde inşallah artırmak istiyoruz. Bu kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum. Hakikaten bozulan çevresel değerlerin tekrar yerine gelmesinde ve çevremizin yeşillenmesinde, toprağımızın korunmasında, erozyonun önlenmesinde inşallah bu etkinlik çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bu vesileyle bu etkinliği bir genelge ile başlatan Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, emeği geçen herkese ve bu 29 bin fidanın sahiplenmesine katkı veren, emek veren Kars halkına sonsuz teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından saatler 11:11’i göstermeye başladığında tüm katılımcıları fidanlarını toprakla buluşturarak can suyu verdiler.

Vali Öksüz etkinliğin sonunda 5 bin fidanın Kars halkına ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdi.

Öte yandan Kars Valiliği ve Kafkas Üniversitesinin destekleri ile bin adet fidanın Kars Merkez, Kafkas Üniversitesi kampüs Ağaçlandırması alanına, Kağızman Kaymakamlığı ve Kağızman Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile 17 bin 700 adet fidanın Kağızman’ın Şahindere Ağaçlandırma sahasına, Kağızman Belediyesinin destekleri ile bin 300 adet fidanın Kağızman’ın, Toprakkale Mezarlık Ağaçlandırma sahasına, Sarıkamış Kaymakamlığının destekleri ile 6 bin adet fidanın Sarıkamış’ın 15 Temmuz Şehitler Ormanına ve Sarıkamış Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile 3 bin adet fidanın Sarıkamış’ta Okul ve Kurum Ağaçlandırmaları sahasına dikildi.

Düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Jandarma İl Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

KARSLILAR GELECEĞE NEFES OLDULAR

Kars’ta 29 bin fidanın dikimi etkinliğine Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kars İl Temsilciliği, Site Telekom, Kars Barosu, Kars Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları destek verdi.

kars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(2).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(1).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(3).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(4).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(5).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(6).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(7).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(8).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(9).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(10).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(11).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(12).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(13).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(14).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(15).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(16).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(17).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(18).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(19).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(20).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(21).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(22).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(23).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(34).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(24).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(25).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(26).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(27).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(28).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(29).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(30).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(31).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(32).jpgkars’ta-29-bin-fidan-toprakla-bulustu-(33).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler