Kars'ta 35'inci Vergi Haftası kutlanıyor

Kars'ta 35'inci Vergi Haftası kutlanıyor

Kars'ta Vergi Haftası 35'inci yılında etkinliklerle kutlanıyor

Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülüyor.

Vergi Haftası münasebetiyle Defterdar Bilgehan Alım ve beraberindeki heyet Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ı ziyaret etti Vergi Haftası'nı kutlayan Vali Polat, özveriyle görev yapan Defterdarlık ve Vergi Dairesi personeline başarılar diledi.

Vergi konusunda bilinmesi gereken bazı temel kavramlar:

Verginin Tanımı: Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralardır. Vergi, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının, kamu hizmetlerinin finansmanını karşılamak üzere kişilerden zorla aldıkları paralardır. Vergi anayasamızda yer alan ve herkesin ödeme gücüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir görevdir.

Verginin Tarafları: Vergilemede iki taraf bulunur. Bunlardan birisi verginin borçlusu iken diğeri ise verginin alacaklısıdır. Verginin alacaklısı, vergilendirme yetkisine sahip olan devlettir. Devlet vergilendirme yetkisini bazı kamu kuruluşlarına da devredebilir. Vergilendirme yetkisi devletçe yerel yönetimlere, bağımsız kamu kuruluşlarına ve merkezi yönetimlere tanınsa bile vergi alacaklısı yine de devlettir.

Vergi Türleri:

Mal ve hizmetlerden alınan vergiler:

Katma Değer Vergisi
Damga Vergisi
Özel Tüketim Vergisi
Gümrük Vergisi
Şans Oyunları vergisi
Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi
Özel İletişim Vergisi
Harçlar
Belediye Vergileri

Servet üzerinden alınan vergiler:

Motorlu Taşıtlar Vergisi
Veraset ve İntikal Vergisi
Emlak Vergisi

Gelir üzerinden alınan vergiler:

Gelir Vergisi
Kurumlar Vergisi

ghqrnx-w8aar7yo.jpg

Kaynak:Volkan Güngör

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler