Kars'ta 55 Milyonluk projenin tek kadın mühendisi!

Kars'ta 55 Milyonluk projenin tek kadın mühendisi!

55 Milyon TL’ye mal olacak olan ve 18 bin metrekare alanda inşa edilen Kars Sultan Alpaslan Külliyesi’nin şantiyesinde çalışan tek kadın Makine Mühendisi Nuray Uymaz, hassasiyetle görev yaptıklarını söyledi.

KARS HAKİMİYET

2018 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, tarafından atılan Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Kars Valisi Türker Öksüz’ün de yakından takip ettiği ve 18 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Sultan Alparslan Külliyesi, 1072’de Anadolu'da Türklerin yaptığı ilk cami olan Menuçehr Caminin mimarisinin izlerini taşıyacak.

Kars Sultan Alpaslan Külliyesi’nin şantiyesinde çalışan tek kadın Makine Mühendisi Nuray Uymaz gazetemize yaptığı açıklamada, daha önce yapı denetim firmasında çalıştığını, 2018 yılından itibaren Kars Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında görev almaya başladığını ifade etti.

Projenin Kars için çok önemli olduğunu ve hassasiyetle görev yaptıklarını kaydeden Uymaz, Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında mekanik kısmında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Şuan temelde borularımızın çalışması sürüyor. Kaba inşaat bittikten sonra yangın merdiveni, havalandırma, pis ve temiz su tesisatı, doğalgaz tesisatı gibi işlere başlayacağız.” dedi.

Kendi alanı haricinde mesai arkadaşlarına da yardımcı olan Uymaz, “Eleman sayımız yeterli ancak, arkadaşların fazla yorulmaması için her alanda onlara yardım ediyorum.” ifadesini kullandı.

Pandemi sürecinde işçilerin aldıkları önlemler hakkında da bilgi veren Uymaz, “Şantiye çalışan tüm personel maskelerini takıyor, dezenfektan, el yıkama ve sosyal mesafeye özen gösteriyoruz. Pandemi sürecinin yoğun geçtiği yaklaşık 2 ayda çalışmaları askıya almıştık ama yeni normalleşme dönemiyle birlikte çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Umarım bu yıl kaba inşaatı bitiririz.” diye konuştu.

18 bin metrekare alanda inşa edilen, temeli 2018 yılında atılan ve yaklaşık 55 milyon TL’ye mal olacak olan Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında çalışan tek kadın Makine Mühendisi Nuray Uymaz, “Böyle büyük bir projede tek kadın olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Okul döneminde de kadın sayımızdı, o yüzden burada tek kadın olmak benim için farklı gelmiyor. Erkek çalışanların yanında tek kadın personel olmaya alıştım artık. Ayrıca tek kadın olarak çalıştığım Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında arkadaşlarım beni sahipleniyor, koruyorlar. Beni bir kız kardeşleri olarak görüyorlar. Dezavantajları ise sonuçta burası bir şantiye ve tüm çalışma arkadaşlarım erkek. Bazen varlığımı unutsalar da sonuçta biz bir aileyiz burada.” şeklinde konuştu.

Kars’ta yapımı süren tek külliye projesinde çalışmanın kendisi için gurur verici olduğunu kaydeden Uymaz, “Bu projeyi en iyi şekilde bitirmeyi hedefliyorum, ondan sonra amaçlarım doğrultusunda ilerleyerek, başarıya ulaşabilirim. Böyle bir projede, şantiye görev almak gurur ve mutluluk verici” dedi.

55-milyonluk-projenin-tek-kadin-muhendisi!-(1).jpg55-milyonluk-projenin-tek-kadin-muhendisi!-(2).jpg55-milyonluk-projenin-tek-kadin-muhendisi!-(3).jpg55-milyonluk-projenin-tek-kadin-muhendisi!-(4).jpg55-milyonluk-projenin-tek-kadin-muhendisi!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler