Kars’ta, "6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" oluşturuldu

Kars’ta, "6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" oluşturuldu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası'nda Kahramanmaraş merkezli 11 kentte yaşanan depremlerde hayatını kaybedenler anısına "6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" oluşturuldu.

Ercüment DAŞDELEN

Bayrampaşa Ağaçlandırma Sahasında oluşturulan alandaki fidan dikimi etkinliğine Vali vekili Muhammed Furkan Tuna ile birlikte, Cumhuriyet Başsavcı vekili Burak Kılıç ,İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Kars Orman İşletme Müdürü Yüksel Saraç, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, protokol üyeleri, depremzede vatandaşlar ve orman teşkilatı mensupları katıldı.

Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve ülkemizdeki deprem gerçeğini unutturmamak amacıyla oluşturulan ormanın ilk fidanları, Vali vekili Muhammed Furkan Tuna, protokol üyeleri ve Kars’ta misafir edilen depremzedelerin katılımı ile toprakla buluşturularak, can suyu verildi.

Kurulacak olan Hatıra Ormanına 3 hektarda 1000 adet sarıçam fidanı dikimi gerçekleştirildi. Depremzede vatandaşlara ve diğer konuklar için hazırlanan hediyeler etkinlik esnasında takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler