Kars’ta 66 bin 214 öğrenci eğitime başladı

Kars’ta 66 bin 214 öğrenci eğitime başladı

Koronavirüs salgını ile mücadelede yeni normalleşme süreci kapsamında alınan tedbirlerin açıklanmasının ardından orta risk grubundaki Kars’ta 66 bin 214 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Volkan KARABAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek yeni kontrollü normalleşme sürecini açıkladı. Koronavirüs risklerinin açıklanmasının ardından Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitime ilişkin yapılan açıklamada bugün itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanılacağı duyuruldu.

Duyurunun ardından bugün orta risk grubundaki Kars’taki 624 kurumda 66 bin 214 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.

Okul önlerinde velilerin bulunmasına izin verilmezken, öğrencilerin ateşleri kontrol edildikten sonra dersliklere alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay eğitim öğretim süreci hakkında da bilgi vererek, “Okul öncesi eğitim kurumları ve anasınıflarında hafta içi 5 gün yüz yüze eğitim, ilkokul 1-2-3-4. sınıflarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim ve 3 gün uzaktan eğitim, ortaokul 5-6-7. sınıflarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim ve 3 gün uzaktan eğitim, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat yüz yüze eğitim, lise hazırlık, 9-10-11. sınıflarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim ve 3 gün uzaktan eğitim, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim, özel eğitim kurumları / özel eğitim sınıflarında tam zamanlı haftada 5 gün yüz yüze eğitim, bilim ve sanat merkezlerinde tam zamanlı olarak programları dahilinde yüz yüze eğitim ile destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime geçildi.” ifadesini kullandı.

Acay ayrıca liselerdeki sınavların 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerdeki salgın tedbirleri çerçevesinde ve Vali Türker Öksüz’ün talimatlarıyla yüz yüze gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

kars’ta-66-bin-214-ogrenci-egitime-basladi-(2).jpgkars’ta-66-bin-214-ogrenci-egitime-basladi-(3).jpgkars’ta-66-bin-214-ogrenci-egitime-basladi-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler