Kars’ta AFAD, halkı afetlere karşı bilinçlendiriyor

Kars’ta AFAD, halkı afetlere karşı bilinçlendiriyor

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara “Afet Farkındalık” broşürleri dağıtılarak bilgilendirmelerde bulunuyor.

Volkan KARABAĞ

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında kentte bazı etkinlikler düzenlendi. AFAD Müdürlüğü’nce Faikbey Caddesi üzerinde GAMP Konağı yanındaki parkta AFAD çadırı kurularak, arama kurtarma malzemeleri sergiledi ve vatandaşlara el broşürü dağıtarak bilgilendirme yapıldı.

AFAD Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikler kapsamında AFAD çadırını ziyaret eden Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, hakkında İl AFAD Müdürü Oktay Aygan’dan brifing aldı.

Standı gezen Doğu daha sonra gazetecilere etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunarak, “İçişleri Bakanlığımız tarafından 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olmasının ardından biz de Kars ili olarak, AFAD Müdürlüğümüz ve ilişkide olduğumuz diğer kurumlarımızın da desteğini alarak, bütüncül bir yaklaşımla deprem ve benzeri afetlere karşı duyarlı olmaya ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kars özelinde bu eğitim yılını dolu dolu geçirip, gerek yerel, gerek bölgesel, gerekse ulusal olmak üzere bu farkındalığa vurgu yapacak etkinlikler planladık. Bugün burada AFAD çadırı kurduk, çadırı ziyaret eden vatandaşlarımıza sunum eşliğinde afetler hakkında, afet öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatılıyor. Ayrıca görevli arkadaşlarımız tarafından vatandaşlarımıza el broşürü dağıtılarak bilgilendirme yapılıyor.” dedi.

İl AFAD Müdürü Oktay Aygan ise bu hafta boyunca gerek kamu kurumları gerek iş yerleri gerekse sokaktaki vatandaşlara ulaşacaklarını belirterek, “Başkanlığımız tarafından hazırlanan 11 farklı el broşürünü görevli arkadaşlarımız hafta boyunca dağıtacaklar. Eğitimlerimiz sayın Valimiz Türker Öksüz’ün himayelerinde yıl boyunca devam edecek. Vatandaşlarımızın afetlerde yapması gerekenleri bilmesini ve olası bir afete karşı hazırlıklı olmasını hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, ve İl AFAD görevlileri el broşürü dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

kars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(1).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(2).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(3).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(4).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(5).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(6).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(7).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(8).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(9).jpgkars’ta-afad,-halki-afetlere-karsi-bilinclendiriyor-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler