Kars’ta barajsız ilk YKS heyecanı başladı

Kars’ta barajsız ilk YKS heyecanı başladı

Milyonlarca üniversite adayının beklediği gün geldi. Ülke genelinde 3 milyondan fazla öğrencinin gireceği YKS’de adaylar ilk oturumda TYT’ye giriyor. Sınavda bu yıl ilk kez baraj uygulanmayacak.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta 11 bin 539 adayın gireceği Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. Sınav 62 bina, 1136 salonda toplam 3 bin 970 personelin gözetiminde yapılıyor. Oturumda adayların 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakikası olacak.

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'ne ise 160 soru için 180 dakika süre verilecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi ise yarın saat 15.45'te yapılacak. 80 soru için verilen süre 120 dakika.

Kars'ta öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmek üzere okullara geldi. Sınava girmek için okullarına gelen öğrencilere görevli polisler, sınav öncesinde moral vererek başarı dileklerinde bulundu.

Kars'ta sabah erken saatlerde YKS sınavına girmek için öğrenciler aileleriyle birlikte sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Okul bahçelerinde görevliler tarafından karşılanan öğrenciler, kurallara uyarak sıra oluşturdu. Ailelerinin destek ve duaları ile sınav merkezlerine giren öğrenciler, üst aramaları polis ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilerek sınav salonuna alındı.

Çocukları sınava giren aileler, okul çevresinde yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerimleri açarak dua okudular. Öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de dışarıda heyecanla beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler