Kars’ta berberler tıraş ettikleri müşterilerinin listesini tutacak

Kars’ta berberler tıraş ettikleri müşterilerinin listesini tutacak

Kars’ta berberler, olası bir vaka durumunda temaslı taramasında kullanılmak üzere tıraş ettiği müşterilerinin listesini tutacak.

KARS HAKİMİYET

Kars’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır kapalı olan ve geçtiğimiz Pazartesi günü yeniden açılan berberler, İl Hıfsızsıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında, olası bir vaka durumunda temaslı taramasında kullanmak üzere tıraş ettiği müşterilerinin listesini tutacak.

Berberlere dağıtılan “Günlük Müşteri Takip Defterine” müşterilerin bilgileri berberler tarafından yazılacak.

Kars Valiliğinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. iş yerleri 11.05.2020 tarihi itibariyle belirlenen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla faaliyetlerine başlamışlardır.  İşletmelerin belirlenen kurallara uygun çalışıp çalışmadıkları İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılacak sıkı denetimler ile kontrol edilmektedir. Bu işletmelerde muhtemel bulaş durumunda olası vaka takibi (filyasyon) ve risk altında olabilecek kişilerin belirlenebilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘Müşteri Kayıt Defteri’ne bu işletmelerden hizmet alan her müşterinin bilgilerinin işlenmesi gerekmektedir. Bu hususta vatandaşlarımızın salgının kontrolü ve muhtemel yayılımının engellenmesi amacıyla işletme sahipleri ile işbirliği içinde olmaları ve gerekli bilgileri paylaşmaları hayati önem arz etmektedir. Bu süreçte belirlenen kural ve önerilerin uygulanmasında yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler