Kars’ta bir okul daha yıkılacak!

Kars’ta bir okul daha yıkılacak!

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla depreme dayanıksız üç okul için yıkım kararı çıktı.

KARS HAKİMİYET

Kars’ta depreme dayanıksız olan ve yıkım kararı çıkan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (ŞAİKO) ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nin (G.A.M.P) ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesinin de yıkım kararı çıktı.

Elazığ depreminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da depreme dayanıksız binaların araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması çalışması hızlandırıldı.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla kentte bulunan tüm okulların depremsellik testi yapıldı. yapılan testin ardından merkezde bulunan 399 öğrenci ve 31 öğretmeni olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu, 353 öğrenci ve 45 öğretmeni olan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi ile 539 öğrenci ve 39 öğretmeni olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin yıkım kararı çıktı.

İvedi bir şekilde boşaltılma kararı alınan üç okulun öğrencilerinin çevre okullara verilmesi için planlama çalışmalarının sürdüğü ve okullarda taşınma hazırlığının başladığı öğrenildi.

Yıkılması planlanan okullarla ilgili olarak da Kars Valisi Türker Öksüz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: “Bilindiği gibi ülkemiz bir deprem ülkesidir ve son aylarda çok üzücü depremler yaşadık. Depremlerin olumsuz etkilerinden önemli dersler çıkarmamız lazım. Şehrimizde depreme dayanıklı olmadıkları için yıkılması gereken okullarımız var. Daha önce teknik incelemeleri yapılmış okullarımızı incelemeye tabi tuttuk. Bakanlığımızın da bu konuda talimatları var. Bu nedenlerle yıkılması gereken okulları bir an önce yapmak zorundayız. Çünkü öğrencilerimizin hayatı ve can güvenliği her şeyin üstündedir. Öğrencilerimiz diğer okullara dağıtılacak ve mağdur olmadan eğitimlerine devam edecekler. Milli Eğitim Müdürümüzü bu konuda talimatlandırdım.”

kars’ta-bir-okul-daha-yikilacak!-(3).jpgkars’ta-bir-okul-daha-yikilacak!-(4).jpgkars’ta-bir-okul-daha-yikilacak!-(2).jpgkars’ta-bir-okul-daha-yikilacak!-(5).jpgkars’ta-bir-okul-daha-yikilacak!-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler