Kars’ta bisiklet parkuru açıldı

Kars’ta bisiklet parkuru açıldı

Kars Valiliği tarafından Kars Kalesi eteklerinde Kars Çayı kenarında yaptırılan bisiklet parkuru hizmete girdi.

Volkan KARABAĞ - Tacettin DURMUŞ

65. Hükümetin Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan ve Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit ile davetliler tarafından hizmete açılan bisiklet parkuru sayesinde bölgede tarihi doku kendini iyiden iyiye göstermeye başladı.

Kars’ta amatör bisikletçi Sina Kırman, Can Bekil, Ömrüm Ulu, Berkay Ercan ve Ferhat Sönmez tarafından açılış gösterisi ile hizmete açılan bisiklet parkurunda gençlerin yaptığı gösteriler nefes kesti. Gösterileri izleyen Arslan, Kılıç ve Doğan daha sonra beraberindekilerle birlikte parkuru gezdi.

Vali Doğan’ın öngörüsü ile Kars Kalesi eteklerinde 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camisi, tarihi taş köprü, hamamlar arasında ve Kars Çayı kenarında yaptırılan bisiklet parkurunda ücretsiz olarak Kars halkına hizmet verecek ve vatandaşlar burada spor yaparak dinlenecek. Tarihi dokuya can katacak olan parkurun çevresi duvarlarla ve çay tarafı ise olası tehlikelere karşı tel örgüler ile güvenli hale getirilirken, gece karanlığı içinde ışıklandırıldı.

Bisiklet parkurunun faaliyete geçmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 150 adet bisikletin Karslılara ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşların parkur içerisinde kalmak suretiyle kimliklerini vererek bisiklete bindikten sonra teslim edecek ve kimliğini geri alacak. Öte yandan parkur içerisinde kullanılacak bisikletlerin dışarı çıkarılmasına izin verilmeyecek.

kars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(1).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(2).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(3).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(4).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(5).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(6).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(7).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(8).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(9).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(10).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(11).jpgkars’ta-bisiklet-parkuru-acildi-(12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler