Kars’ta doktorlar bıçaklanan arkadaşlarına destek için iş bıraktı!

Kars’ta doktorlar bıçaklanan arkadaşlarına destek için iş bıraktı!

Kars’ta doktorlar dün bıçaklanan doktor arkadaşlarına destek olmak için bugün iş bıraktı.

Volkan KARABAĞ

Kars Harakani Devlet Hastanesi bünyesinde görevli ve yaklaşık 3 aydır geçici görevle Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine hizmet veren Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Murat Ersoy, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi tarafından evinin önünde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan olay yerinden daha sonra kaçtı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ersoy ambulansla çalıştığı hastaneye sevk edilerek önce Acil Servise daha sonra da yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan tedavilerinin ardından Ersoy taburcu edilerek evine gönderildi.

Kimliği tespit edilemeyen saldırganın yakalanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Saldırının ardından hastane yönetimi tarafından “Beyaz Kod” sistemi devreye sokuldu. Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorları ise bıçaklı saldırıya uğrayan meslektaşları için bugün iş bırakma eylemi yaparak, yaşanan hain saldırıyı kınadılar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başol Canbakan, “Dün maalesef hastanemiz hekimlerinden kıymetli mesai arkadaşımız Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Murat Ersoy, hain bir saldırıya maruz kalarak bıçaklanmıştır. Kendisi “Hastalarına daha iyi bakacaksın” gibi neye dayandığı ve kime yapıldığı belirsiz bir davranışı gerekçe göstererek yapılan tehdit etmesini ve sonrasında gerçekleştirilen bu saldırıyı başhekimlik olarak nefretle kınıyoruz. Saldırıyı takiben “Beyaz Kod” sistemi devreye sokulmuştur. Olay sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup konu ile ilgili olarak sürdürülmekte olan hukuki süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

Bıçaklı saldırıya uğrayan Ersoy’un sağlık durumu hakkında da bilgi veren Canbakan, “Hastanemiz acil servisinde yapılan müdahale sonrasında yoğun bakım ünitesinde takip edilen arkadaşımızın durumu iyi olup kendisine tekrar acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.” ifadesini kullandı.

MESLEKTAŞLARINDAN ERSOY’A DESTEK

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, bıçaklı saldırıya uğrayan meslektaşları Ersoy’a destek amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Türk Tabipler Birliği Kars Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kars Şubesi, Sağlık Sen Kars Şubesi, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası Kars Şubesi ve CHP Kars İl Başkanlığı’nın da destek verdiği eylemde mesai arkadaşlarına yapılan hain saldırı kınandı.

Hastane önünde Hekim-Sen adına açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi İnanç Artaç, “Bugün ilimizden hastanemizden daha umut dolu, daha sevinçli ve müjdeli haberler paylaşmayı isterken, maalesef üzücü bir olay nedeni ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Mesleğini özveri ile yapan, hastalarına yakın ilgi ile bakan, gece-gündüz, 24 saat sağlık hizmetini vermeye çalışan bir cerrah arkadaşımız birkaç gün öncesinde silahlı bir kişi tarafından tehdit edilmiş, maalesef üç gün sonra yani dün bıçaklı saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırı sağlık çalışanlarına işleri nedeni ile yapılan kaçıncı saldırıdır bilinmez ama son olmasını ummaktan başka şeyler yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Çaresizce bugün hangimizin başına ne gelecek diye düşünmemeliyiz. Yerelde değerli emniyet mensubu ve adalet yetkililerinin çabalarına tanık olmakla birlikte bu şiddetin son bulması için siyasilerin, değerli devlet erkanının daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği, ellerini daha fazla taşın altına koymalarının gerektiği artık aşikardır. Tüm mesleklerde olduğu gibi hiçbir sağlık çalışanı artık sistematik şiddetin, bezdimenin, tehdidin konusu olmamalıdır. Caydırıcı, etkin, önleyici girişimler sorumluluk makamındaki yetkililerin koordinasyonunda gerçekten ekili bir şekilde ele alınmalı ve çözüme ulaştırılmalıdır. Failin bir ana önce yakalanması acımızı ve umutsuzluk hissimizi bir nebze azaltacaktır. Tüm hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu vahim olayın “Sağlık da şiddete” son olmasını temenni etmekteyiz.” diye konuştu.

Türk Tabipler Birliği adına Onur Naci Karahancı, SES adına ise Prof. Dr. Barlas Sülü de yaptıkları açıklamada hain saldırıyı kınayarak failin bir an önce yakalanmasını istediler. 

Ayrıca Ersoy’un Cuma günü mesai bitiminde aracıyla Cumhuriyet köyü yakınlarında seyir halindeyken yaya bir vatandaşın el kaldırarak durdurulduğu ve yaya şahsın silahla kendisini “Hastalarına daha iyi bakacaksın” iddiasıyla tehdit ettiği de öğrenildi. Ersoy yaşadığı tehdit ile ilgili Cumartesi günü Savcılığa ve polis karakoluna şikayette bulunduğu da bildirildi.

kars’ta-doktorlar-bicaklanan-arkadaslarina-destek-icin-is-birakti!-(1).jpgkars’ta-doktorlar-bicaklanan-arkadaslarina-destek-icin-is-birakti!-(1).jpegkars’ta-doktorlar-bicaklanan-arkadaslarina-destek-icin-is-birakti!-(2).jpegkars’ta-doktorlar-bicaklanan-arkadaslarina-destek-icin-is-birakti!.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler