Kars’ta eğitim-öğretime deprem önlemi!

Kars’ta eğitim-öğretime deprem önlemi!

Geçtiğimiz yıl depreme dayanıksız raporu verilen 3 okulun yıkım kararı çıkarken, bu yıl da 1 okulun yıkım kararı çıktı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla kentte bulunan tüm okulların depremsellik testi yapıldı. Yapılan testin ardından geçtiğimiz yıl yıkım kararı çıkartılan ve geçici olarak Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ek binasına taşınan Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin yıkım kararı çıktı.

539 öğrenci ve 39 öğretmeni olan Cumhuriyet Anadolu Lisesinin geçici olarak 13 Eylül 2021 tarihinde Mihralibey Ortaokuluna taşınması için hazırlıklar sürüyor.

Lise öğrencilerinin giriş ve çıkışlarının ortaokul öğrencilerinden ayrı olarak yapacakları bildirildi.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay yaptığı açıklamada, “TOBB tarafından yapımı devam eden okul veya geçen yıl yıkılan Cumhuriyet Anadolu Lisesinin yerine yapılacak okullardan hangisi tamamlanırsa öğrencilerimizi oraya taşıyacağız. Cumhuriyet Anadolu Lisesinin öğrencileri eğitim ve öğretimlerine 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren Mihralibey Ortaokulunda devam edecekler.” dedi.

kars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(1).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(2).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(3).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(4).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(10).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(5).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(6).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(7).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(8).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(9).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(11).jpgkars’ta-egitim-ogretime-deprem-onlemi!-(12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler