Kars’ta, Evde Sağlık Hizmetleri ekibi 2 bin 420 talebi karşıladı

Kars’ta, Evde Sağlık Hizmetleri ekibi 2 bin 420 talebi karşıladı

Kars’ta, Evde Sağlık Hizmetleri (ESH) ekipleri, 2 ay içerisinde 2 bin 420 talebi karşılayarak, muayene ve tedavilerin geciktirilmeden yapılmasını sağladı.

KARS HAKİMİYET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 10 Mart 2020 de tespit edilen ilk vakayı açıklaması ile ülkemizde başlatılan Covid-19 Pandemi Süreci’ne Kars’ta Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine bağlı 7 Evde Sağlık Hizmetleri ekibi aktif olarak katkıda bulundu. Bu doğrultuda mevcut ekiplere gerekli araç ve personel katkısı sağlanarak, çalışanların koruyucu ekipman ve eğitim ihtiyaçları giderildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Evde Sağlık Hizmetlerinin mevcutta kayıtlı olan eve ve yatağa bağımlı hastalarının tıbbi bakım ve tedavilerine devam etmenin yanı sıra, 112 Vefa İletişim Programı kapsamında yönlendirilen bizlerin kültürel mirası olan 65 yaş üstü hastalar ile geleceğimizin ışığı 20 yaş altı çocukların evde ziyaret talepleri geciktirilmeden karşılandığı belirtildi.

Bu süreçte Evde Sağlık Hizmetlerine kayıtlı toplam aktif kayıtlı hasta sayısının 670’den 920’ye yükseldiği, ESH Koordinasyon Merkezine gelen çağrı sayısın da yaklaşık 3 kat artış gösterdiği ifade edilen açıklama şöyle: “23 Mart 2020 tarihinden itibaren toplamda 2420 müracaat yapılmış, bu taleplerin tamamı karşılanarak; hastalarımızın muayene, tetkik, yara bakımı, ilaç takibi ve rutin sağlık kontrollerinin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığına Yönelik muayene ve tedaviler geciktirilmeden yapılmıştır. Pandemi sürecinin hızlı ve etkin bir hizmet anlayışıyla tamamlanabilmesi, ilimizin sağlıkla bu süreci atlatabilmesi için Koordinasyon Merkezimize gelen tüm çağrılar karşılanmakta ve 7 Evde Sağlık Ekibimiz büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Evde Sağlık Hizmetlerinin özü olan insana hizmet ilkesi çerçevesinde önümüzdeki dönemde de sağlık çalışanlarımız tarafından bu özverili çalışmalar sürdürülmeye devam edecektir. Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanmak isteyen eve ve yatağa bağımlı vatandaşlarımızın 444 38 33 numaralı ulusal çağrı merkezini arayarak kayıt yaptırmaları yeterlidir.”

kars’ta,-evde-saglik-hizmetleri-ekibi-2-bin-420-talebi-karsiladi-(1)-001.jpgkars’ta,-evde-saglik-hizmetleri-ekibi-2-bin-420-talebi-karsiladi-(2).jpgkars’ta,-evde-saglik-hizmetleri-ekibi-2-bin-420-talebi-karsiladi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler