Kars’ta hortum yıktı geçti!

Kars’ta hortum yıktı geçti!

Kars’ın merkeze bağlı Halefoğlu köyünde öğlen saatlerinde etkili olan hortum zayiata neden oldu.

Tacettin DURMUŞ

Bir anda kararan havanın daha sonra fırtınaya dönüşmesi ile birlikte hortum oluştu. Yaklaşık 1 saat boyunca Halefoğlu köyü ile çevresinde etkili olan hortum önüne gelen her şeyi havalara savurdu. 25 kilometre uzaklıkta bulunun Kars il merkezinden de görülebilen hortum evlerin çatılarını uçurdu. Bulutlar ile köy arasındaki oluşan hortumun yüksekliği görenleri hayrete düşürdü.

Köylüler çatılarının ve tarım aletlerinin havalarda uçuşmasını bırakıp çocuklarını kurtarmanın derdine düştü. Hortumun geçtiği yerlerde bazı evlerin çatıları metrelere uzaklara savruldu. Bazı evlerin pencereleri ve camları ile birlikte kırıldı. Hortumun ardından şiddetli yağmurun yağması ile birlikte mağdur olan köylüler eşyalarını kurtarmak için seferber oldu. Evinin çatısı uçan bir vatandaş ise hortumun o kadar etkili olduğunu ve atını dahi metrelerce havaya kaldırdığını söyledi.

Felaketin ardından bölgeye giden AFAD ekipleri zarar ziyan tespit yapmak için çalışma başlattı.

kars’ta-hortum-yikti-gecti!-(1).jpgkars’ta-hortum-yikti-gecti!-(2).jpgkars’ta-hortum-yikti-gecti!-(3).jpgkars’ta-hortum-yikti-gecti!-(4).jpgkars’ta-hortum-yikti-gecti!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler