Kars’ta ilk defa silindirle sıkıştırılmış beton yol (SSB) görücüye çıktı

Kars’ta ilk defa silindirle sıkıştırılmış beton yol (SSB) görücüye çıktı

Kars’ta ilk defa deneme amaçlı yapılan beton yol, pilot köy olarak seçilen merkeze bağlı Hacıveli köyünde görücüye çıktı.

KARS HAKİMİYET

65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Vali Türker Öksüz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte yolda incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Vali Türker Öksüz, incelemelerin ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Cengiz ve Yüklenici Firma Sahibi Mikail Demir’den bilgi aldı.

Kars’ta ilk defa pilot köy olarak seçilen Hacıvelli Köyünde 2 bin 100 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde yapılan silindirle sıkıştırılmış beton yolun, öncelikli olarak kış şartlarındaki dayanıklılığı ve yöreye uygunluğu denenmiş olacak.

Ağır kış şartları altında bozulmaması durumunda asfalt yola oranla çok daha kolayca ve ucuza mal edilen beton yol daha sonra Kars’ın muhtelif köylerinde de yapılacak.

Köy halkının da merakla beklediği yolun kış şartlarındaki durumunun olumlu sonuç vermesiyle birlikte Kars İl Özel İdaresi marifetiyle birçok köy beton yola kavuşmuş olacak.

kars’ta-ilk-defa-silindirle-sikistirilmis-beton-yol-(ssb)-gorucuye-cikti-(1).jpgkars’ta-ilk-defa-silindirle-sikistirilmis-beton-yol-(ssb)-gorucuye-cikti-(2).jpgkars’ta-ilk-defa-silindirle-sikistirilmis-beton-yol-(ssb)-gorucuye-cikti-(3).jpgkars’ta-ilk-defa-silindirle-sikistirilmis-beton-yol-(ssb)-gorucuye-cikti-(5).jpgkars’ta-ilk-defa-silindirle-sikistirilmis-beton-yol-(ssb)-gorucuye-cikti-(4).jpgkars’ta-ilk-defa-silindirle-sikistirilmis-beton-yol-(ssb)-gorucuye-cikti-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler