Kars’ta İlköğretim Haftası kutlamaları başladı

Kars’ta İlköğretim Haftası kutlamaları başladı

Kars’ta 588 okulda, 4 bin 700 öğretmen ve 62 bin öğrenci ders başı yaptı. İlk zili Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu çaldı.

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından İlköğretim Haftası kutlamaları törenle başladı.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Töreni, Aydınlıkevler Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törenin ardından Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu ilk ders zilini çaldı. İlk zilin çalmasının ardından Kars il genelinde 572 resmi 16’sı özel olmak üzere toplamda 588 okulda 4 bin 700 öğretmen ve 62 bin öğrenci ders başı yaptı.

Törende Mehmet Akif Ersoy ilk Okulu öğrencilerinden Eymen Basut, Elanur Yulalari, Kader Azat Yula şiirler okudu. Kars Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Okulun öğretmenlerinden Canan Hagi Yakışır günün anlam ve öneminde dair konuşma yaptı. Yakışır konuşmasında, İlköğretimin öğrencileri hayata ve üst öğrenime hazırlayan 6-14 yaşlar arasında zorunlu eğitim çağını kapsadığını söyledi.

YAKIŞIR “BU HEYECAN 98 YILDIR DEVAM EDİYOR”        

Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren okuma yazma seferberliğinin Başöğretmen Atatürk'ün önderliğinde başlatıldığını da hatırlatan Canan Hagi Yakışır, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma – yazma ve eğitim seferberliği uzun yıllar geçmesine rağmen devam etmektedir. Atatürk'ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle ilköğretim haftası 98 yıldan beri ülkemizde anlamını artırarak kutlanmaktadır. Yeni eğitim ve öğretim yılında biz öğretmenler ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Okullarımız; müdürü, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanı ile sıcak bir yuvadır. Bu yuva gelecekteki yaşamımızın ve mutluluğumuzun hazırlayıcısıdır. Amacımız büyük önder Atatürk’ün belirttiği gibi fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştirmek, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve insanların yararına kullanabilen,  dinamik ve özgüveni ve nesil yetiştirmektir.  Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi siz değerli öğrencilerimiz, “Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘tek şeye ihtiyaç vardır; çalışkan olmak’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ise “6 Eylül 2021 tarihinde ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de bütün sınıf kademelerinde tüm dersler haftanın beş günü yüz yüze eğitime başlamıştır. Kars Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına 572 resmi, 16’sı özel olmak üzere toplamda 588 okulda, 4 bin 700 öğretmen ve 62 bin öğrenci ile ders başı yapmaya hazırız." dedi.

DOĞU “ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERE SESLENDİ”

Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu’da yaptığı konuşmada öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi. Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle yaklaşık bir buçuk yılın ardından yeniden yüz yüze eğitime başlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Doğu, öğrencilere çok çalışmaları çağrısında bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim sezonun hayırlı olmasını da dileyen Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu’da Tüm dünya ile birlikte ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl okullarımızı kapatmak zorunda kaldık. Eğitim-öğretim faaliyetlerimiz, uzaktan eğitim şeklinde de olsa devam etti. Salgınla mücadelede belli bir noktaya gelinmesi ve kısmen de olsa kontrol alınması sonrasında bu eğitim-öğretim yılında okullarımızda yüz yüze eğitim-öğretim başladı.

Yüz yüze eğitimin başlamasını elbette ki hepimiz çok özledik. Evlatlarımızın birlikte İstiklal Marşı okuyup, okul bahçelerinde koşmalarını, cıvıltılarını, neşelerini, okul koridorlarını doldurmalarını, kısacası normal hayatı çok özledik. Koronavirüsle mücadelede okullarımızda öğrencilerimizin sağlığını koruyacak şekilde tüm tedbirler alınmıştır. Özellikle değerli velilerimizden ricamız, bu süreçte daima Valiliğimizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, okul idarelerimizle, öğretmenlerimizle diyalog ve iş birliği içerisinde olmanızdır. Devletimizin aldığı Koronavirüs tedbirlerine tam olarak uyma hususunda öncelikle velilerimizin yavrularına örnek olarak yardımcı olmaların en büyük beklentimizdir.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Bugünümüzü ve yarınlarımızı imar ederek daha müreffeh kılmak adına sevgiyle, sabırla, şefkatle, merhametle ve fedakârlıkla yürüttüğünüz tüm çalışmalarınız ve emeğiniz çok değerlidir. Salgın sürecinde başladığımız uzaktan eğitim döneminde sarf ettiğiniz gayret, hem öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin kesintiye uğramaması hem de psikolojik olarak güçlü kalabilmeleri noktasında ciddi bir rol üstlenmiştir. Özverili çalışmalarınızın bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Yüz yüze eğitim uygulamalarının salgınla mücadele kapsamında sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için öğrencilerimize rehberlik etmenizi ve rol model olmanızı bekliyoruz.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizler, geleceğimizin teminatı, devletimizin, milletimizin temel direklerisiniz. Eminim ki sizler, sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayacaksınız. En büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın bilgi ve en büyük düşmanınızın da tembellik ve cehalet olduğunu asla unutmamalısınız. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının velilerimize, öğretmenlerimize, eğitimin tüm paydaşlarına ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde ifadeler kulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler