Kars’ta Jandarma fidan dikti

Kars’ta Jandarma fidan dikti

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 180’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

İl Jandarma Komutanlığı karşısındaki ormanlık alanda düzenlenen fidan dikme etkinliğine Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Atatürk İlkokulu 3’ncü sınıf öğrencileri ile öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde gazetecilere bir açıklama yapan İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, “Jandarma’nın 180’inci kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerden bir tanesi de ağaç dikme faaliyeti. Bugün Kars merkezinde 500, ilçelerimizde de 2 bin olmak üzere toplam 2 bin 500 tane ağaç dikerek yeşillendirme faaliyetlerine katkıda bulunacağız. Tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz de, “Kars, yeşil yönünden, ağaç yönünden, ormanlık alan yönünden çok zengin bir il değil. Onun için bunu zenginleştirmemiz lazım. Bu dönem bütün kurumlarımızı ağaç dikmeye ve dikilen ağacın korunması yönünde motive etmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ağaç dikme konusunda hassas olsunlar, duyarlı olsunlar. Kars Barajı ile başladık, Jandarma, inşallah diğer kurumlarımızda bunu takip eder, Üniversitemiz ve biz de ileriki günlerde Harakani Hazretlerinin önündeki alandan başlayarak peyzaj çalışması yapacağız. Orada da bir takım yeşillendirmeler yapacağız. Umuyorum ki orman alanı yönünden, ağaçlık alan yönünden ilimizi daha da zenginleştiririz. Herkesi ağaç dikme yönünde bu kampanyaya destek olmaya, ağaç dikmeye çağırıyorum. Bu ilimiz için son derece önem taşıyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.

Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere nasıl fidan dikileceğe konusunda uygulamalı eğitim verdi. Etkinliğe katılan öğrenciler, eğitimin ardından jandarma personeli ile birlikte 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Düzenlenen etkinlik protokol üyelerinin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

kars’ta-jandarma-fidan-dikti-(1).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(2).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(3).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(4).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(5).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(23).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(6).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(7).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(8).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(9).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(10).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(11).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(12).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(13).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(14).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(15).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(16).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(17).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti.jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(18).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(19).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(20).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(21).jpgkars’ta-jandarma-fidan-dikti-(22).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler