Kars’ta kadına  şiddet masaya yatırıldı

Kars’ta kadına şiddet masaya yatırıldı

Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı” yapıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği Gazi toplantı Salonunda yapılan toplantıda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede paydaş olan kurumlar tarafından il merkezi ve ilçelerde yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı.

Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; kadına yönelik şiddet ve erken yaşta yapılan evliliklerin ülkemizin önemli bir sorunu olduğunu belirterek, toplum vicdanını rahatsız eden bu sorunları önlemede ilgili tüm kurumların üzerine düşen çalışmaları titizlikle yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kadına yönelik şiddet konusunda 6284 Sayılı Kanun, ilgili yönetmelik, Valilik Genelgesi, eylem planı, koordinasyon planı ve ilgili bakanlıklar arasında hazırlanan protokoller çerçevesinde çalışmaların yapıldığını belirten Vali Öksüz, koordinasyon kurulunun görevinin de yapılan bu çalışmaların izlenmesi ve değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

İlgili mevzuat çerçevesinde ilimizdeki paydaş kurumların görevlerini büyük ölçüde yerine getirdiğini, Kovid-19 salgını nedeniyle özellikle gruplar halinde yapılması gereken eğitim programları ve saha çalışmalarının yapılamadığını belirten Vali Öksüz, gerekli çalışma ve toplantıların mümkün olduğunca açık alanlarda ve mutlaka salgın kurallarına uygun bir şekilde yapılmasının uygun olacağını söyledi.

Vali Öksüz, paydaş kurumların yapması gereken çalışmalarla ilgili olarak kendilerine performans kriteri belirlemesi talimatı vererek, bu kriterler üzerinden yapılacak çalışmaların daha verimli, etkili ve anlamlı olacağını söyledi.

Toplumumuzun önemli bir sorunu olan kadına yönelik şiddet ya da kadın ölümlerinin tamamen önlenemese dahi her kurumun üzerine düşen görevi titizlikle yerine getirmesi halinde azaltılabileceğini ve zamanla da yok edilebileceğini, bu konuda kurumlar arasında koordinasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çalışma yapan tüm kurumlara teşekkür ederek, bundan sonra yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.

Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından katılımcılar tarafından dile getirilen konular istişare edildi.

kars’ta-kadina--siddet-masaya-yatirildi-(3).jpgkars’ta-kadina--siddet-masaya-yatirildi-(1).jpgkars’ta-kadina--siddet-masaya-yatirildi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler