Kars’ta kaldırım işgali sorunu bitmez!

Kars’ta kaldırım işgali sorunu bitmez!

Kars Belediyesi zabıta ekipleri, bazı esnafların cadde ve sokaklarda uyguladığı kaldırım işgallerine bir kez daha ‘dur’ demek için denetimler gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatlarıyla; Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımların, iş yeri sahipleri tarafından işgal edilmesini engellemek için denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz cadde ve sokaklarda vatandaşlarımızın kullanım alanı olan kaldırım ve yol kenarlarının iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için denetimlerini sürdürerek işyerleri ve araç sahiplerine uyarılarda bulundu” denildi.

Esnaf, satışlarını kaldırım ve yollarda yapıyor!

Oysa Kars’ta Cadde ve kaldırımların yanı sıra şehir merkezindeki ana yollar bile bazı esnaflar tarafından işgal edilmeye devam ediliyor. Yıllardır tüm belediye yönetimlerinin sadece uyarılarda bulunduğu işgal, artık geleneksel hale geldi. Özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında olduğunu gibi yaz - kış demeden bazı esnaflar, mallarını ve ürünlerini işyerlerinde değil kaldırım ve hatta yollarda satışa sunuyor. Her dönem olduğu gibi bu dönemde Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ana arterler ve ara sokaklarda kaldırım ve yolları işgal edenlere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor ve son uyarlılar yapılıyor. Bizler de yerel basın olarak her defasında sanki sorun ortadan kalkacakmış gibi haber yapıyoruz ama maalesef zabıta ekiplerinin yaptırım gücü uyarılardan öte yol kat etmiyor. Çünkü birçok esnaf özellikle Hapan Mevkisinde olmak üzere mallarını kaldırım ve yollarda müşterilerinin beğenisine sunuyor. Vatandaş bu işyerlerinin önünden geçmekte bile zorlanıyor. Caddeden geçemeyen insanlar yolları da kullandığı gibi olası yayaya çarpma şeklinde trafik kazası riskleri de yaşanıyor. Bir çok olumsuzlukların yaşandığı kaldırım işgallerinin bir an önce ortadan kalması ve kalıcı hale gelmesi önem arz ediyor.

b548fd0e-4f77-4f57-8356-027dd9c3d3e0.jpegc810e07c-d127-4d33-a9c6-d1425a96b9ee.jpeg32e19e65-3428-4e78-9b97-49c177cb54d3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler