Kars’ta ‘kalp’ için pedal çevirdiler

Kars’ta ‘kalp’ için pedal çevirdiler

Kars Bisikletliler Derneği, ‘09-15 Nisan Kalp Haftası’ nedeniyle farkındalık oluşturmak ve kalp sağlığı için hareket etmenin önemine dikkat çekmek için bisiklet turu gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Türk Kalp Vakfı ile birlikte ‘Kalbini koru, bisikletle yaşama bağlan’ sloganıyla şehir turu atan Kars Bisikletliler Derneğinin bisiklet tutkunları, Kars Hükümet Konağı önünde bir araya geldi.

Buradan pedal basan bisikletçiler şehir merkezini geçerek Kafkas Üniversitesi yerleşkesini turladıktan sonra burada bulunan tarihi demir köprü üzerinde mola verdi. Molanın ardından yine şehir merkezi geçerek Kars Kalesi önündeki ‘Kars’ yazısı önünde şehir turunu tamamladı. Bu anlamlı turun tamamlanmasının ardından bisiklet tutkunu kalp dostu sporcular, günün anısına hatıra toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bisikletliler Derneği Kars İl Temsilcisi Batuhan Caner Kayhan, Bu yıl 34’üncüsü gerçekleştirilen Kalp Haftası Bisiklet etkinliği kapsamında, Kars ile birlikte 31 ilde düzenlenen bisiklet turunda ayrıca; bisikletin kalbimizin, çevremizin ve elbette cebimizin de dostu olduğuna da dikkat çekmek için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Turun tamamlanmasının ardından Kars Bisikletçiler Derneğinden Kafkas Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ABD Dekan Yardımcısı Dr.Öğrt. Üyesi Tahir Ataözden, gazetecilere açıklamada bulundu. Ataözden, Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Sağlık Örgütünün de ifade ettiği gibi; sağlıklı bir yaşlılık için her gün 30 dakika spor yapmanın çok önemli bir aktive olduğunu söyledi.

Kalp sağlığının insan yaşamı için hayati bir önenme sahip olduğunu da vurgu yapan Ataözden, “Kars’ta 09-15 Nisan Kalp Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak ve kalp sağlığı için hareket etmenin önemine vurgu yapmak için bisiklet turu düzenledik. Bu doğrultuda Kalp Haftası kapsamında Türk Kalp Vakfı işbirliği ile 34. Kalp Haftası'nda tüm bisiklet dostları ile kalp sağlığı farkındalığı için ‘Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan’ bisiklet turunu Kars’ta da yaptık. İstanbul gibi büyük şehirler dahil olmak üzere Kars ile birlikte 31 şehirde eşzamanlı olarak bu programlar yapıldı. Şehir merkezi ve Kafkas Üniversitesi parkurunda pedal çeviren bisiklet tutkunları bu etkinlik ile spor yapıp mutlu bir hafta sonu geçirdi. Kars Valiliği önünden hareket eden yaklaşık 20 bisikletli Kars Kalesi eteklerinde Bedesten Meydanında ki ‘Kars’ yazısı önünde bir araya geldi 'Kalbin İçin Pedal Çevir' sloganıyla yola çıkılan etkinlik bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sunan Bisikletliler Derneği Kars İl Temsilcisi Batuhan Caner Kayhan ve tüm pedallayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler