Kars’ta kar manzaraları

Kars’ta kar manzaraları

Kars il genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumlu ve olumuz yönleriyle etkiliyor.

KARS HAKİMİYET

Kars il genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumlu ve olumuz yönleriyle etkiliyor.

Son yıllarda ilk defa bu kadar etkili olan kar yağışı, turizm sektör temsilcileri ile yerli ve yabancı ziyaretçileri memnun ederken, kara ve hava ulaşımında ise aksamalara neden oluyor.

Etkili olarak yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle şehir içerisinde ve şehirlere arası yollarda ulaşım durma noktasına gelirken, Belediye, emniyet, jandarma, İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri beklenen olumsuzluklara karşı yoğun mesai harcıyor.

Tipiden merkez ve ilçeler dahil toplam 382 köyden Merkezde 6, Arpaçay'da1, Digor'da 2, Kağızman'da 7, Sarıkamış'ta 1 ve Selim'de 1 olmak üzere toplam 18 köyün Kars ile bağlantısı kesildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara, İstanbul ve İstanbul / Sabiha Gökçen'den Kars'a gelecek olan uçak seferleri iptal edildi.

Meteoroloji yetkililerince yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde havanın parçalı ve çok bulutlu; aralıklı kar yağışlı, Iğdır çevresi aralıklı karla karışık yağmur ve öğle saatlerinde yağmurlu geçeceği açıklandı. Sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilen açıklamada, rüzgarın Güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli(40-70 km/sa.) ve fırtına (70-100 km/sa.) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı yapılan açıklamada, bölgemiz genelinde rüzgarın kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde (70-100 km/sa.) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, tipi, çatı uçması, direklerin devrilmesi, soba gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği de yapılan uyarılar olarak bildirildi.

İl merkezinde ise gece saatlerinde yağan kar yağışının ardından sabahın ilk ışıkları ile vatandaşlar evlerinin ve iş yerlerinin önlerinde biriken kar birikintilerini temizlemek için bir birleriyle yarıştı. İl merkezinde ise birçok araç buzlanma nedeniyle yokuş yukarı çıkamayarak yollarda kaldı.

Kar yağışının ardından kartpostalık görüntülerin ortaya çıktığı Kars’ı ziyaret etmekte olan yerli ve yabancı ziyaretçiler de bu doyumsuz manzaraları ve kar altında kalan tarihi kalıntıları fotoğrafları ile ölümsüzleştirdiler. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar ise Kars Kalesi yokuşunda kızakla kaydılar.

kars’ta-kar-manzaralari-(34).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(36).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(13).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(9).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(1).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(2).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(4).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(8).jpgkars’ta-kar-manzaralari-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler