Kars’ta Karla Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi

Kars’ta Karla Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi

Kars’ta yaklaşan kış öncesi Vali Türker Öksüz'ün başkanlığında kurumlar arası koordinasyonun etkin bir şekilde sağlanması için Karla Mücadele Toplantısı yapıldı.

KARS HAKİMİYET

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Duman, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Tekcan, Karayolları Bölge Müdürü Erhan Özkaya, Şoförler Odası Başkanı Gıyas Alp ve diğer ilgili kurumların temcileri katıldı.

Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan Vali Öksüz, karla mücadelede alınacak tedbirlerin planlanmasında ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun önemine değinerek araç sürücülerinin, öğrencilerin ve vatandaşların önümüzdeki zorlu kış mevsimini kazasız belasız geçirmeleri dileğinde bulundu.

Kış mevsimi boyunca vatandaşların huzurlu, güvenli, kazasız ve belasız seyahat etmeleri için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını ifade eden Vali Öksüz, “Hepinizin bildiği gibi kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, buzlanma gibi nedenlerle karayollarındaki görüş mesafeleri azalmaktadır. Ayrıca durma mesafeleri de yine buna bağlı olarak artmakta, taşıt kullanırken vatandaşlarımızın konforu tabii ki buna bağlı olarak bozulmakta ve sonuçta trafik güvenliğini etkileyen olumsuz durumlarla karşılaşabilmekteyiz. Amacımız tabii vatandaşlarımızın kış mevsiminde de huzur ve güven içerisinde kazasız, belasız seyahat etmesini sağlamak. Bunun için de kış mevsimi dolayısıyla ekstra tedbirlerin alınmasına tabii ki ihtiyaç var. Yöremizin kış şartlarının ağır oluşu yoğun kar yağışına zaman zaman maruz kalışımız karayollarımızdaki seyahati zaman zaman engelliyor, çeşitli olumsuz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu toplantıda kış döneminde ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bir görev dağılımı yaparak kış mevsiminde vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini teminen alacakları tedbirleri planlayacağız, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında yapılması gereken koordinasyon hususlar varsa onları değerlendireceğiz ve sonuçta inşallah umuyoruz ki huzurlu, güvenli, kazasız, belasız bir kış mevsimini geçirmiş olacağız diye düşünüyoruz. Bu konuda tabii görev alacak kurum ve kuruluşlarımızın azami hassasiyet içinde olması çok önemli, çünkü hakikaten zaman zaman çeşitli olumsuz durumlarla karşılaşabiliyoruz.” dedi.

Öğrencilerin de okullarına güvenli bir şekilde gidebilmeleri için yolları sürekli açık tutmak adına tüm gayretleri sarf edeceklerini de kaydeden Vali Öksüz, “Okullarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin güvenli şekilde okullarına ulaşmaları çok önemli. Bunun için de bu toplantıda alacağımız tedbirler ve bu tedbirlerin etkin şekilde uygulanması önemli. Vatandaşlarımızın acil durumlar oluyor, amacımız bütün yollarımız tabii olabildiğince kış mevsimi boyunca açık halde tutmak ve ulaşımı aksamadan, kesintisiz biçimde olmasını temin etmek. Ben toplantının hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki kazasız belasız bir kış dönemi geçiririz. Kış mevsimi boyunca karla mücadelede görev alacak bütün görevlilerimize, personelimize gerek Karayolları gerek İl Özel İdaremiz gerekse diğer kurumlarının ve onların personeline şimdiden başarılar diliyorum.” diye konuştu.

İlgili kurum yetkililerin sunumlarının ardından toplantı alınacak tedbirlerin görüşülmesiyle devam etti.

kars’ta-karla-mucadele-toplantisi-gerceklestirdi-(2).jpgkars’ta-karla-mucadele-toplantisi-gerceklestirdi-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler