Kars’ta kış lastiği mesaisi başladı

Kars’ta kış lastiği mesaisi başladı

Kars’ta havaların soğumasıyla birlikte kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler, lastikçilerin yolunu tuttu.

Volkan KARABAĞ

Kars'ta, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle oto lastikçilerde yoğunluk oluştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında ticari araçlar için zorunlu hale getirilen uygulama 1 Aralık 2020 tarihinde başlayacak. Kars’ta havaların soğumasıyla araçlarına kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler, lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.

Kasım ayının girmesi ile birlikte kış lastiği mesaisine başladıklarını belirten oto lastik tamircisi Kadir Sancar, 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kar lastiğini kapsayan mecburiyetten kaynaklı havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların biran önce lastiklerini değiştirmek istediğini kaydederek, “Biz de bu nedenden dolayı elimizden gelen tüm şartları zorlayarak müşterilerimizi memnun etmek zorundayız.” dedi.

Sancar, koronavirüs nedeniyle araçları tek tek içeriye aldıklarını, müşterileri içeride bekletmeyerek lastik değişimini gerçekleştirdiklerini de söyledi.

Kars’ta vatandaşların 1 Aralık tarihini beklemeden lastiklerini değiştirmeye başladıklarını da belirterek, “Vatandaşlarımızın can güvenlikleri için kış lastiklerini kullanmalarını öneriyoruz.” ifadesini kullandı.

kars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(1).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(2).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(3).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(4).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(5).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(6).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(7).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(8).jpgkars’ta-kis-lastigi-mesaisi-basladi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler