Kars’ta konvoylu eylem!

Kars’ta konvoylu eylem!

Kars’ta onlarca servis şoförü, son günlerde akaryakıt ve yedek parçaya ardı ardına gelen zamları protesto etmek için şehir merkezinde konvoy halinde tur atarak eylem yaptı.

Volkan KARABAĞ

Kentte görev yapan 147 ‘S plakalı’ servis minibüsü sürücüleri litre fiyatı 20,05 liraya çıkan mazot ve yedek parçaya gelen zamlar nedeniyle Cumhuriyet Meydanında bir araya geldiler. Kent genelinde korna çalarak çift sıra konvoy yapan minibüs esnafına polis ekipleri trafiği aksattığı gerekçesiyle uyarılarda bulundu.

Uyarıların ardından tek şeritte konvoyu tamamlayan minibüs esnafı Cumhuriyet Meydanında eylemlerini alkışlarla tamamladı.

Minibüs esnafı adına açıklama yapan Kurtuluş İşbaralı, zamlar nedeniyle kontak kapatmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

Kentte aktif olarak görev yapan 147 esnafın işi bırakacaklarını dile getiren İşbaralı, “Günde bakıyorsun yeni bir zamla karşılaşıyorsun, yedek parça zaten uçtu gitti. Arabadır arıza yapıyor, çalışan araba, mazot da günden güne zam yiyor biz buna yetişemiyoruz. Esnaf olarak bittik, buna el atacak var mı? Yok. Çalışmayacak hale geldik. 151 S plakalı kayıtlı servisimiz var, bunların şuanda 147 tanesi aktif. Ama bu zamlar devam ederse 147 esnafımız da işi bırakacak. Hep birlikte anahtarları götürüp yetkililerin kapısına koyacağız. Herkes sanayiye borçlu, petrole borçlu. Veresiye de bir yere kadar o adam da esnaf.” dedi.

Taleplerinin de bu zamlara birilerinin dur demesi gerektiğini de söyleyen İşbaralı, “Tamamdır, sıkıntıdır, ülkedir, zorluktur, hepimiz elimizi taşın altına atmamız lazım ama bu hep böyle mazotla olmaz ki. Mazot fırlıyor, mazotla birlikte yiyecekte fırlıyor, yiyeceğe ne oldu? onun için biz bu mazot fiyatlarını protesto ediyoruz ve çalışamayacak duruma da geldik.” diye konuştu.

Minibüs esnafı daha sonra sessiz bir şekilde eyleme son vererek işlerinin başına döndü.

kars’ta-konvoylu-eylem!-(1).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(2).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(3).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(4).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(5).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(6).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(7).jpgkars’ta-konvoylu-eylem!-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler