Kars’ta KPSS koronavirüs tedbirleri ile başladı

Kars’ta KPSS koronavirüs tedbirleri ile başladı

Binlerce kişinin memur olmak için girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Kars’ta koronavirüs tedbirleri ile başladı. KPSS’ye girecek bazı adaylar geç kalınca, koşarak son saniyede sınava girme imkanı buldu.

Volkan KARABAĞ

Temmuz ayında yapılması gerekirken yeni tip koronavirüs nedeniyle 6 Eylül’e ertelenen KPSS lisans oturumu bugün saat 10.15’te Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumu ile başladı. Sınava Kafkas Üniversitesi’nde girecek olan adaylar erken saatlerde okul önüne gelmeye başladı. Adaylar salonlara saat 10.00’a kadar alındı. Ancak bazı adaylar geç kalınca sınav salonuna koşarak geldi.

Kars’ta sınava giren adaylara girişte maske, dezenfektan ve ıslak mendil dağıtılarak, sosyal mesafe kuralına uygun sıra halinde sınav salonlarına alındı. Aday yakınlarının bina dışındaki heyecanlı bekleyişleri de gözlendi.

İlk oturuma 5 bin 773 adayın ve 66 koronavirüs tedavisi gören adayın sınava gireceğini söyleyen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün bizim KPSS iki otumla gerçekleştirilecek. İlk oturum olan Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı 22 ayrı binada 5 bin 773 adayımız sınava girmiş olacak. Bugünkü oturumda ayrıca testi pozitif çıkmış, koronavirüs tedavisi gören 66 adayımız da var, bunlar ayrı binada tüm tedbirleri alınmış bir şekilde sınava alındılar. Ayrıca sınava girecek tüm adaylarımıza maske, dezenfektan ve ıslak mendil dağıtılarak, sosyal mesafe kuralına riayet edilerek salonlara alındı.” dedi.

Öğleden sonra yapılacak olan Eğitim Bilimleri oturumuna ise 2 bin 464 adayın gireceğini belirten Rektör Kapu, “9 ayrı binada sınav aynı tedbirler altında gerçekleştirilecek. Kafkas Üniversitesi olarak sınav tecrübemiz gayet iyi ve sınavımız sorunsuz bir şekilde pandemi sürecinin bütün kuralları uygulanarak başladı.” ifadesini kullandı.

Rektör Kapu, sınav süresi boyunca toplam bin 500 personelin görev aldığını da anımsatarak, sınava giren tüm adaylara başarılar diledi.

kars’ta--kpss--heyecani--basladi-(1).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(2).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(3).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(4).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(5).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(6).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(7).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(8).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(9).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(10).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(11).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(12).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(13).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(14).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(15).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(16).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(17).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(18).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(19).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(20).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(21).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(22).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(23).jpgkars’ta--kpss--heyecani--basladi-(24).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler