Kars'ta lojmanların yıkımı devam ediyor

Kars'ta lojmanların yıkımı devam ediyor

Yıllar önce yıkılan Atatürk İşhanının yerine ne yapılmakta olan Sultan Alparslan Külliyesinin temel çalışmaları devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ  

Bölgede bulunan ve İl Özel İdaresine devredilen 14 Mkz. Piy. Tugay Komutanlığına ait bir kısım arazide çevre düzenlemesi ile birlikte Kars Belediyesinden da satın alınan 3 adet lojmanın da yıkım çalışmaları devam ediyor.

3 adet lojmanının yıkımı hummalı bir şeklide devam ediyor. Kars Belediyesi İtfaiye ekipleri de çevreye toz nedeniyle zarar verilmemesi için sulama çalışmaları yapıyor. Gündüz saatlerinde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları nedeniyle trafik ve zabıta ekipleri Faikbey Caddesini çift yünlü olarak trafiğe kapatarak ayrıca çevre güvenliği sağlıyor.

Öte yandan temeli dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafından atılan Külliye İnşaatının tamamlanması ile birlikte toplamda 18 bin metrekare büyüklüğünde bir alan Kars halkının kullanımına sunulacak.

Kars İl Özel İdaresi tarafından Faikbey Caddesi Üzerinde yıllarca atıl halde kalan eski Atatürk İşhanın bulunduğu alan ile birlikte, İl Özel İdaresince 14 Mkz. Piy. Tugay Komutanlığından satın alınan ve belediyeye ait 3 adet lojmanın da satın alınarak boşaltılan bölgede inşa edilecek Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi 18 bin metrekare alanda inşa edilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın girişimleri ile yapılmakta olan Sultan Alparslan Külliyesi üzerinde Camii de inşa edilecek. Bu cami aynı zamanda bir külliye şeklinde ve çevresinde 20 bin dönümlük birçok kapsamlı alanda inşa edilecek. Külliye altında 400 otomobili içine alacak bir otopark olacak ve il merkezi trafik anlamında önemli bir sorunu üzerinden atacak. Otopark kapalı olacağı için kış aylarında araçlar donmayacak. 25 milyon TL’ye mal olacak. Külliyeye 1064’te Kars Ani’den Anadolu’ya giren Sultan Alparslan’ın adının verilmesi ise ayrı bir önem taşıyor.

karsta-lojmanlarin-yikimi-devam-ediyor-(1).jpgkarsta-lojmanlarin-yikimi-devam-ediyor-(2).jpgkarsta-lojmanlarin-yikimi-devam-ediyor-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler