Kars’ta “Millet Bahçesi” için ilk kazması vuruldu

Kars’ta “Millet Bahçesi” için ilk kazması vuruldu

Kars’ta yapılacak olan iki “Millet Bahçesi”nden ilki için ilk kazma vurularak çalışmalara başlanıldı. Yağmur sularının da değerlendirileceği projede, sular boşa akmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kars’a söz verdiği iki Millet Bahçesi projesinin ilkinin yapımı başladı.

Fethiye Camii ve Şehir Stadyumunun yer aldığı 23.500 metrekarelik alanda Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projelendirildi. İhalesi 23 Mart 2020 tarihinde TOKİ Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Millet Bahçesi” için ilk kazma vurularak çalışmalara başlanıldı.

İlgi firma yetkililerinden İnşaat Mühendisi Murat Doğan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Çalışmalarına başladığımız Millet Bahçesi projesi, 23.500 metrekare yüzerine yapılacak bir peyzaj işidir. Fethiye Cami ve etrafındaki parkın düzenlenmesi ile ilgili projeyi yürüyoruz. Millet Bahçesi projemizde 1 adet Kıraathane ve altında mescidi ve tuvaleti ile beraber. Kuru havuz olacak, fıskiyeleri olacak. 1 adet su deposu olacak, yağmur suyunu kullanmak üzere dizayn edildi. Yani yağmur suyunu burada kullanacağız, sudan tasarruf etmiş olacağız. TOKİ’nin birçok projesi gibi bu proje de biraz çevreci bir proje. Projemiz bittiğinde burada küçük esnafın da hizmet verebileceği yerler olacak. Bazalt ve granitten yolları olan çimen ve ağaçlıklı bir alan olacak. Umarım bu proje son zamanlarda turizmde büyük bir ivme yakalayan Kars’a güzellik katar.” dedi.

Doğan, şehir stadyumunun arkasındaki bulunan yolun da araç trafiğine kapatılacağını da ifade ederek, “Orada araç trafiği olmayacak sadece yaya trafiği olacak. İnsanların yürüyüş ve alışveriş yapabileceği bir yer olarak düşünülmüş.” diye konuştu.

İşin bitim süresinin 180 gün olduğunu, ancak kendilerinin 90 gün içerisinde projeyi bitirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Doğan, projenin maliyetinin yaklaşık 5.5 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

Merkez Örnek Mahallesinde bulunan eski 250 yataklı Devlet Hastanesinin yerine yapılacak olan ikinci “Millet Bahçesi” için de çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniliyor.

kars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(1).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(2).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(3).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(4).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(5).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(6).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(7).jpgkars’ta-“millet-bahcesi”-icin-ilk-kazmasi-vuruldu-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler