Kars’ta Motosikletli Polis Timleri göreve başladı

Kars’ta Motosikletli Polis Timleri göreve başladı

Türkiye’de 64’ncü Motosikletli Polis Timleri (Yunuslar) Kars’ta göreve başladı.

KARS HAKİMİYET

Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde motorize ekipler oluşturuldu. Şehir içinde yaşanan olaylara daha çabuk müdahale edebilmek amacıyla alınan motosikletler yunusların kullanımına sunuldu.

Suç ve suçlularla daha hızlı ve etkin mücadele edilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Motosikletli Yunus Timlerinin hizmetinde kullanılacak 4 adet motosiklet, Vali Türker Öksüz’ün katıldığı törenle polislere teslim edildi.

Asayiş Müdürlüğü önünde düzenlenen teslim törene Vali Türker Öksüz başta olmak üzere İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Müftüsü Yusuf Eviş ve emniyet personeli katıldı.

Tören öncesi Vali Öksüz’e bilgi veren İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, “Biliyorsunuz Yunus timleri suç ve suçlularla mücadelede çok etkin bir rol oynamaktadırlar. Seri şekilde olay yerine intikal etmektedirler. Ekiplerimiz takviye istediklerinde seri şekilde takviye olmaktadırlar. Ve ayrıca görmüş oldukları kurslar sebebiyle suç ve suçlularla etkin mücadele ederler. Yakın dövüş taktiklerini bilmektedirler. Yakalama taktiklerini bilmektedirler. Şuan 63 ilimizde Yunus timlerimiz var. 64’üncüsü olacak inşallah, bugün açılışını yapıyoruz. Bugün göreve başlayacaklar. Ben Kars’ta çok faydalı olacağına inanıyorum. Suç ve suçlularla mücadelede, kazasız belasız görev yapmalarını Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

Törende konuşan Vali Türker Öksüz ise, “Suç ve suçlularla mücadele çok önemli, kentlerimizde, metropollerde, suçlular artık yeni yöntemlerle, yeni teknikleri kullanıyorlar. Bizim de artık polis teşkilatı olarak bunlara karşı daha hızlı, daha pratik, her hangi bir suç işlendiğinde hızlıca olaya müdahale edebilecek timlere, yapılara ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçtan doğan bir brim, Motosikletli Timler, yani Yunus timleri, bizde burada Kars olarak şimdi 4 tane Yunus timimizi asayiş hizmetlerinde kullanmış olacağız.” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş, tarafından dua edildi. Vali Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan ve İl Müftüsü Yusuf Eviş’in kurdele kesmesiyle Yunus timleri göreve başladı.

Gösteri yapan Yunus timleri, gösterinin sonunda açtığı Türk Bayrağı törendekiler tarafından alkışlandı.

kars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(1).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(2).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(3).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(4).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(5).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(6).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(7).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(8).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(9).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(10).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(11).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(12).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(13).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(14).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(15).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(16).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(17).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(18).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(19).jpgkars’ta-motosikletli-polis-timleri-goreve-basladi-(20).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler