Kars’ta müze ve ören yeri öğretmenlere ücretsiz olacak

Kars’ta müze ve ören yeri öğretmenlere ücretsiz olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da müze ve ören yeri öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününden itibaren geçerli olmak üzere ücretsiz girişleri sağlanacak.

“Müzeleri sevdirmemiz lazım” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Milli Eğitim Bakanlığımız bize destek veriyor. Seçmeli müze dersleri sayısını artırıyor. Bizde belli başlı müzelerimizde onların ders görebilecekleri sınıflarla gerekli ortamı Müzeden Sorumlu Bakan Yardımcımın önderliğinde hazırlayacağız. Öğrencilere sevdirmenin yolu öğretmenlerden geçiyor. Biz özür diliyoruz Bakanlık olarak bugüne kadar atlamışız bu konuyu. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nden itibaren biz bir hediye vermek istiyoruz. 24 Kasım’dan itibaren gerekli altı yapı yazılımları düzenleteceğiz ve o tarihten itibaren artık öğretmenlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığına bağlı müzelere ücretsiz giriş yapabilecekler” açıklamasında bulundu.

kars’ta-muze-ve-oren-yeri-ogretmenlere-ucretsiz-olacak-(2).jpgkars’ta-muze-ve-oren-yeri-ogretmenlere-ucretsiz-olacak-(3).jpgkars’ta-muze-ve-oren-yeri-ogretmenlere-ucretsiz-olacak-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler