Kars’ta öğretim elemanlarının karma sergisi beğeni topladı

Kars’ta öğretim elemanlarının karma sergisi beğeni topladı

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde görevli öğretim elemanlarının açtığı karma sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tacettin DURMUŞ

GAMP Konağında Kars halkının beğenisine sunulan sergide, Dr. öğretim üyeleri Feyzi Aydın, Aslıhan Turan ile araştırma görevlileri, Rümeysa Çardak, Zuhal Polat ve Hatice Elver’in eserleri tezhip, minyatür hat, minyatür, cilt ve dokuma sanatına ait örnekler sanatseverlerle buluştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Feyzi Aydın, sanatseverlerin beğenisine sundukları serginin açılışı sonrası yaptığı açıklamada, “Sergimizin açılışında Prof.Dr. Vedat Baran Hocamızın büyük katkısı oldu. Aynı zamanda Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dekan Yardımcısı Aslıhan Turan’ın kişisel sergisini de aynı anda açmış bulunuyoruz. Sergide Türk İslam ve Geleneksel Türk Sanatlarının en güzel örneklerinden, tezhip, cilt, minyatür, halı, kilim ve hat sanatının en güzel örnekleri yer almaktadır. Bin bir emekle yapılan geleneksel Türk sanatlarının nadide eserleri bir hafta boyunca GAMP Konağında sergilenecek. Sergimizin açılışına katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.” Dedi.

Sergiledikleri eserlerini davetlilere anlatan sanatçılara, daha sonra protokol mensupları tarafından teşekkür plaketi verildi.

Serginin açılışına Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Prof.Dr. Vedat Baran, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars Gazeteciler Birliği Başkanı Adnan Karahan, Kars Manşet Gazetesi Sahibi Yargıç Harmankaya, Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars İl Başkanı Alpay Korkmaz ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler