Kars’ta okulların taşınması başladı

Kars’ta okulların taşınması başladı

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla yapılan inceleme sonrası depreme dayanıksız olarak tespit edilen üç okulun yeni yerlerine taşınma işlemi başladı. Yüzlerce öğrenci Pazartesi yeni okullarında eğitim-öğretime devam edecek.

KARS HAKİMİYET

Elazığ depreminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da depreme dayanıksız okulların tespiti yapıldı ve ivedilikle boşaltılması için gerekli görüşmeler gerçekleştirildi.

Merkezde depreme dayanıksız olan ve yıkım kararı çıkan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (ŞAİKO) ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nin (G.A.M.P) ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesinin de yıkım kararı çıktı. Yıkımı gerçekleştirilecek olan üç okulun nereye taşınacağı günlerdir merak ediliyordu.

Edinilen bilgilere göre; Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (ŞAİKO) İsmet Paşa ilkokuluna, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi (G.A.M.P) eski Gazi Kars İlkokulu’na ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ek binasına taşınacak.

Hafta sonu tamamlanması planlanan taşınmanın ardından Pazartesi günü öğrenciler yeni okullarda eğitim-öğretime devam edecek.

kars’ta-okullarin-tasinmasi-basladi-(1).jpgkars’ta-okullarin-tasinmasi-basladi-(3).jpgkars’ta-okullarin-tasinmasi-basladi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler