Kars’ta otizmli çocuklara dil gelişimi eğitimi verildi

Kars’ta otizmli çocuklara dil gelişimi eğitimi verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Kars İl Müdürlüğü, 3 Aralık 2016 tarihinde yürürlüğe giren “Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı” çalışmaları kapsamında, “Otizmli Çocuklarda Dil Gelişimi” konulu eğitim düzenlendi.

Volkan KARABAĞ

Düzenlenen eğitime; Kars Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri, Milli Eğitime bağlı okullar ve Özel Eğitim Merkezleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde ilgili birimlerde çalışan meslek personelleri katıldı.

Eğitimde Kars Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Psikolog Ebru Alibeyoğlu “Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı”nı tanıttı. Ardından da Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Araştırma Görevlisi Gamze Alak “Otizmli Çocuklarda Dil Gelişimi” konusunda katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Kars Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Psikolog Ebru Alibeyoğlu eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Vali Yardımcısı Serdar Demirhan başkanlığında oluşturulan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yürütücüsü; Kars Belediyesi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Yerel STK’ ların paydaşı olduğu Otizm İl İzleme ve Değerlendirme Kurulunun çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

kars’ta-otizmli-cocuklara-dil-gelisimi-egitimi-verildi-(1).jpgkars’ta-otizmli-cocuklara-dil-gelisimi-egitimi-verildi-(3).jpgkars’ta-otizmli-cocuklara-dil-gelisimi-egitimi-verildi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler