Kars’ta özel plaka sayısı açıklandı

Kars’ta özel plaka sayısı açıklandı

Kars’ta trafiğe kayıtlı 46 bin 304 araçtan 4’ü özel plakaya sahip olduğu açıklandı.

Volkan KARABAĞ

Ethica Sigorta Kars Acentası Özmen Sigorta Sahibi Esat Özmen Kars’ta özel plaka kullanımın yaygın olmadığını söyledi.

Özel plakaların fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Kars’ta sürücüler özel plaka almayı tercih etmediğini ifade eden Özmen, “Kars’ta sürücüler sadece isim ve soy isimlerinin baş harflerini simgeleyen plakları tercih etmeye çalışıyorlar. Bunları da plakalar alfabetik sıraya göre verildiği için geçmişte de sırada olan harflerden seçildiği için herkes bulamıyor.” diye konuştu.

Özel plaka almak için teşvik edilmesi gerektiği vurgulayan Özmen, “Özel plakaların makul fiyata çekilerek bütün araç sahiplerinin faydalanması taraftarıyız. Özel plaka için yatırılan bu bedelin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Özel plaka alma işlemi ilk bakışta zor gibi sanılsa da aslında zor olmadığını ifade eden Özmen, “Öncelikle istediğiniz plakayı sorgulayıp, plakanın daha önce başkası tarafından alınmadığına emin olmalısınız. Emin olduktan sonra İl Trafik Müdürlüğüne talepte bulunmalı, daha sonra da gerekli evrakları tamamlamalısınız. Eğer şirket için özel plaka talep ediyorsanız, şirketin imza sirküleri, son 6 aya ait faaliyet belgesi ve vekalet vermeniz gerekmektedir. Şirketlerin özel plaka için vermesi gereken özel plaka vergisi 5 ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Şahsi olarak özel plaka almak istiyorsanız da kimlik belgesi yeterlidir.” ifadesini kullandı.

Bazı plakalar için 250 bin TL’ye kadar istenen rakamlar olabileceğini de dile getiren Özmen, “Plaka işlemleri 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren noterlerden yapılacağı için, özel plaka alma işlemlerinde birtakım değişiklikler söz konusu olabilir.” diye konuştu.

Öte yandan Özmen, araç sürücülerinin trafik sigortasız trafiğe çıkmamalarını ve trafik sigortalarını da zamanında yaptırmalarını önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler