Kars’ta, pancar ekimi ve hasadı modern yöntemle yapılacak

Kars’ta, pancar ekimi ve hasadı modern yöntemle yapılacak

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında yer alan "Kars Bitkisel Üretimin Yaygınlaştırılması Projesi" doğrultusunda pancar söküm ve çapa makineleri alındı.

KARS HAKİMİYET

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, proje kapsamında, 5 adet tek sıralı pancar söküm makinesi, 3 adet çift sıralı pancar söküm makinesi ve 5 adet gübreli çapa makinesi alımı yapıldığını söyledi.  

Düzgün, başta 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'a, Vali Türker Öksüz'e ve DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir’e bu projeye göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Proje kapsamında alımı gerçekleştirilen pancar söküm ve gübreli çapa makineleri sayesinde Kars’taki pancar ekiliş ve hasadının çok daha modern bir yöntem ile yapılacağını belirten Düzgün, “Bu durumun sonucu olarak Ülkemiz için önemi sonsuz olan şeker pancarı üretimi desteklenecektir. Bu makineler şeker pancarı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin daha kolay ulaşabilmesi adına Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü'ne devredilmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler