Kars’ta polis uyardı, gazeteci maske verdi!

Kars’ta polis uyardı, gazeteci maske verdi!

Kars’ta polis ve jandarma ekiplerinin maske denetimi aralıksız devam ediyor. Denetimde polis ekipleri maskesi yıpranan bir vatandaşı uyardı, gazeteci Işık Çapanoğlu ise vatandaşa maske hediye etti.

KARS HAKİMİYET

Kent genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmayan vatandaşlara yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Maskesi olmayan ve maskesi ağzı ile burnunu tamamen kapatmayan vatandaşlara polis ve jandarma ekipleri 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi kapsamında 900 TL idari para cezası kesiyor. Yapılan denetimlerde maske takmadıkları tespit edilen 278 kişiye toplam 250 bin 200 lira idari para cezası kesildi.

Atatürk ve Faikbey Caddesinin kesiştiği noktada denetim yapan polis ekipleri, maskesi yıpranan bir vatandaşı da durdurdu. Vatandaşa sağlıksız maske kullandığını, kendi sağlığı için maskesini yenilemesi gerektiğini ve bu maskelerin tek kullanımlık olduğu uyarısında bulundu.

Polisin uyarısını dikkate alan vatandaş yanında maske olmaması nedeniyle değiştiremeyeceğini söyledi. Denetimi görüntüleyen gazetecilerden Işık Çapanoğlu yanında bulundurduğu fazla maskesinden bir tanesini vatandaşa verdi.

Gazeteci Çapanoğlu’na teşekkür eden vatandaş yıpranan maskesini çöp kutusuna attıktan sonra yoluna devam etti.

Polis ve jandarma ekiplerinin maske denetimi devam ediyor.

kars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(1).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(10).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(9).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(2).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(3).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(4).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(5).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(6).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(7).jpgkars’ta-polis-uyardi,-gazeteci-maske-verdi!-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler