Kars’ta polisten eksi 17 derecede uygulama

Kars’ta polisten eksi 17 derecede uygulama

Kar yağışının ardından hava sıcaklığının eksi 17 dereceye düştüğü Kars'ta polis korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulama yaptı. Soğuktan kaşları ve kirpikleri buz tutan bekçi ise kameralara yansıdı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Termometreler Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığını eksi 17 derece ölçtü.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve pandemi dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı polisin soğuk havaya aldırış etmeden yaptığı uygulamada araçlar tek tek kontrol edildi. Kontrol edilen araçlarda bulunan vatandaşların görevlendirme yazılarına bakıldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, Ardahan Yolu, Bölge Trafik önü ve Sanayi Kavşağı başta olmak üzere kent merkezinde de belirlenen noktalarda trafik ekipleri, Asayiş, TEM, KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan uygulamalarda ayrıca asayiş yönünden de sürücülerin ehliyet ve ruhsatları kontrol edilerek GBT sorgulamaları yapıldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan uygulamalar vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor. Polislerin durdurduğu araç sürücüleri ve araçlarda bulunan yolcuların polislere uygulama konusunda yardımcı olduğu gözlenirken, polisler Covid-19 salgınıyla ilgili de vatandaşları bilgilendirdi.

Eksi 17 derece soğukta yapılan uygulamada görevli bekçinin ise kaşlarının buz tutması dikkat çekti. Polis ekipleri soğuk havaya rağmen uygulamalarına devam etti.

BUZLANMA VE DON UYARISI:

Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI:

Bölgemiz genelinde dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

kars’ta-polisten-eksi-17-derecede-uygulama-(1).jpgkars’ta-polisten-eksi-17-derecede-uygulama-(2).jpgkars’ta-polisten-eksi-17-derecede-uygulama-(3).jpgkars’ta-polisten-eksi-17-derecede-uygulama-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler