Kars’ta sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı

Kars’ta sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı

“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında Kars’ta sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği çerçevesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Kars Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Uzm. Zakir Lazoğlu, Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mutlu Şahin, daire amirleri, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, personeli, ortaokul ve lise öğrencileri, kamu kurum çalışanları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Kars Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, “Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle toplandık. Kısa bir yürüyüş gerçekleştirdik. Sağlıklı yaşama dikkat çekme amacıyla yaptığımız bu yürüyüşte özellikle öğrencilerimize genç yaşta bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Sağlıksız beslenme sebebiyle günümüzde giderek artan Obezite sorununu yürüyüşle en temel bir şekilde aşılabileceğini değerlendiriyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimize adım sayar dağıtarak onlara bu alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Hepimiz daha fazla yürürsek daha sağlıklı ve daha fit bir topluma kavuşuruz inşallah. Herkesin Dünya Yürüyüş Gününü kutluyorum.” dedi.

Karabektaş, vatandaşlara günde 10 bin adım atmaları yönünde tavsiyede de bulunarak, “Bizde günde ortalama 10 bin adım atmaya çalışıyoruz ama bizim için iş yoğunluğundan kaynaklı olarak biraz daha zor oluyor. Bizde inşallah 10 bin hedefine ulaşmaya çalışacağız.” ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş Bisiklet Parkuru sona erdi. Etkinlik kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüşe katılanlara su ve elma ikram edildi. Yürüyüşün ardından Mobil araçta protokol üyeleri ve vatandaşlar yaşamsal değerlerini ölçtürerek yaşam kalitesini analiz ettirdiler.

kars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(1)-001.jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(2)-001.jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(3)-001.jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(4)-001.jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(5).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(6).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(7).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(8).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(9).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(10).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(11).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(12).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(13).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(14).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(15).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(16).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(17).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(18).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(19).jpgkars’ta-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-(20).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler