Kars'ta sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

Kars'ta sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

Yıllardan beridir turizm kenti olmasına rağmen şehir merkezinde yaşanan en önemli sorunların başında gelen sokak köpeği sorunu devam ederken veteriner hekimlerin özverili çalışmaları dikkat çekiyor.

KARS HAKİMİYET

Ülke genelinde büyük bir sorun olan sokak köpekleri ile ilgili 5199 sayılı Hayranları Koruma Kanununa istinaden kısırlaştırma ameliyatları Kars’ta da gerçekleştiriyor. Kars Belediyesi veteriner hekimi Ejder Kurtbaș ve Tuzluca Belediyesi veteriner hekimi Gökhan Türkan, hayvan barınağında her hafta sonu kısırlaştırma faaliyetlerine devam ediyor. Kurtbaş ve Türkan tarafından geçtiğimiz hafta sonu 45 adet köpeğinin kısırlaştırıldığı ve kısırlaştırma çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da sokak köpekleri kontrolsüz bir şekilde çoğalarak adeta cadde ve sokakları istila ediyor. İlimizde de her gün köylerden getirilerek şehir merkezine terk edilen köpek sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Neredeyse her gün Kars’ın yüzlerce köyünün yarısından birer köpeği şehre terk ediliyor.  Şehre terk edildikten sonra şehrin her tarafına yayılan köpekler kendi aralarında guruplar oluşturarak özellikle çocuklar için tehlike oluşturuyor. Kars Valisi Türker Öksüz’ün mahalle ziyaretlerinde de vatandaşların dile getirdiği sorunların başında yer alan sokak köpekleri sorunu yerel basında da sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Sorunun sadece kısırlaştırma gibi pansuman tedbirlerle sona eremeyeceği gerçeği ortada iken sadece belediye marifetiyle bu sorunun ortadan kaldırılması imkansız görünüyor. Birçok aile sokak köpeği sorunu nedeniyle çocuklarını servislerle okula gönderiyor. Kars’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler il merkezindeki tarihi mekanları sokak köpekleri ile birlikte resmediyor.

karsta-sokak-kopekleri-kisirlastiriliyor-(4)-001.jpgkarsta-sokak-kopekleri-kisirlastiriliyor-(3)-001.jpgkarsta-sokak-kopekleri-kisirlastiriliyor-(1)-001.jpgkarsta-sokak-kopekleri-kisirlastiriliyor-(2)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler