Kars’ta “sokakta satranç var” projesi başladı

Kars’ta “sokakta satranç var” projesi başladı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından başlatılan “sokakta satranç var” projesi pandemi tedbirleri altında 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da başladı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta satranç severler “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” sloganıyla kent merkezinde bulunan “KARS” yazısı önünde buluştu. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralına riayet eden satranç severler, örnek teşkil edecek görüntüler oluşturdu.

Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Kurul Üyesi ve Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Barış Sarı, projenin Kars ayağının startını vererek, “Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), “Sokakta Satranç Var Projesi” pandemi dönemine özgü tedbir ve önlemlerle gerçekleştiriliyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen proje, 12 Eylül’de başladı ve 20 Eylül’de tamamlanacak. “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” sloganıyla bu yıl hayata geçirilen projede kısıtlamalara ve önlemlere uygun olarak, vatandaşlar evinin bahçesinde, balkonunda, yaylada, parklarda ve tarihi mekanlar gibi kalabalıklara karışmadan hem satranç sevgisini ve hem de pandemi ile mücadelede kurallara uymanın önemini sergileyebilecek.” dedi.

Bu yıl düzenlenen proje kapsamında hamlelerin hem satranç sevgisini hem de maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat çekmek için yapılmaya başladığını kaydeden Sarı, “Projeye katılmak isteyenler maçlarını yakın aile bireyleri ile pandemi kurallarına uygun, örnek teşkil edecek görüntülerle yapılmasını öneriyoruz. Bu projede satranç sevgisi aracılığı ile herkesi maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya, bu virüse karşı ortak mücadeleye davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu yıl ki projenin daha da anlamlı ve temkinli bir heyecanla yürütüleceğini de dile getiren Sarı, “Maskelerimizi takacağız, hamlelerimizi yapacağız. Fiziksel mesafemizi korumayı, hijyene çok dikkat etmeyi ise ihmal etmeyeceğiz. Satrancın gücünü, bu ailenin büyüklüğünü, birliğini aktaran, fotoğraf ve videolarınızı #SokaktaSatrançVar #SatrançİçinVarız etiketleriyle sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz. Türkiye Satranç Federasyonu sosyal ağlarından yayınlanmasını istediğiniz görüntülerinizi ise “0535 928 9748” no’lu WhatsApp hattı, “[email protected]" mail adresi ya da “[email protected]” mail adresine iletebilirsiniz.” diye konuştu.

kars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(1).jpgkars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(2).jpgkars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(3).jpgkars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(4).jpgkars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(5).jpgkars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(6).jpgkars’ta-“sokakta-satranc-var”-projesi-basladi-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler