Kars'ta sular altına kalacak ağaçlar kesiliyor

Kars'ta sular altına kalacak ağaçlar kesiliyor

Kars Barajı’nın su tutmasıyla birlikte baraj gölü sahasında bulunan evler boşaltılırken, kavak ağaçlar da sahipleri tarafından kesiliyor.

Kars Barajı’nın su tutmasının ardından hızla yükselen su seviyesi oluşturduğu baraj gölü Çamçavuş Köyü’nden Boğaz Köyü’ne kadar geldi. Göl alanında birçok ev ve ağaç sular altında kalırken, bazı vatandaşlarda kendi arazilerinde kavak ağaçlarını kesmeye başladı. 

Boğaz Köy’de sahipleri tarafından kesilen ağaçlar kamyonlara yüklenerek taşınıyor. Bölgede çok sayıda ev sular altında kalırken, istimlak paralarını alan ancak geçen 2 yıllık sürede evlerini boşaltmayan vatandaşlar su seviyesinin yükselmesiyle birlikte hızla evlerini boşaltmaya başladı. 

Kars Mezra Köyü altında yapılan baraj Temmuz ayında su tutmaya başlamıştı. 2 aylık süreç içerisinde dolan baraj gölü Çamçavuş Köyü’nde bulunan bazı evler ile kum ocaklarını, Boğaz Köy de ise değirmen, evler ve çok sayıda ağacı sular altında bıraktı. 

karsta-sular-altina-kalacak-agaclar-kesiliyor--(1).jpgkarsta-sular-altina-kalacak-agaclar-kesiliyor--(2).jpgkarsta-sular-altina-kalacak-agaclar-kesiliyor--(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler