Kars'ta tarihi bina çöktü

Kars'ta tarihi bina çöktü

Kars'ta Yusuf Paşa Mahallesinde bulunan ve geçmişte Rus konsolosluğu müştemilatı olarak kullanılmış olan tarihi tescilli bina inşaat kazısı nedeniyle çöktü.

Volkan KARABAĞ

Kars'ta Koçulu ailesine ait yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi bina uzun yıllardır Kent Kulübü olarak hizmet veriyordu. Tarihi binanın hemen arkasında bulunan alanda gerçekleştirilen inşaat kazısı nedeniyle meydana gelen sarsıntı sonucu binanın arka kısmı çatı seviyesinden temele kadar çöktü. Göçük esnasında tarihi bina içerisinde bulunan işyeri sahibi Ferit Koç ve işyeri çalışanlarının kendilerini dışarı atmaları olası bir facianın da önüne geçmiş oldu.

Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, binadaki göçüğün önüne geçebilmek ve binanın daha fazla yıkılmasını önlemek amacıyla gerekli önlemlerin alındığı bildirildi. Ayrıca bina için röleve ve restorasyon çalışmaları için de ivedilikle proje çalışması başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan işyerinde bulunan Fırat Koç da olayı şöyle anlattı: “Öğlen 11.00 sıralarında arkadaşlarla içerideydik. Arkada bulunan inşaattan dolayı ses geliyordu. Ancak duvarda çatlama sesini duyunca biz dış kapıya doğru yöneldik. Bizim dış kapıya yönelmemiz ile birlikte arka duvarın çökmesi de bir oldu. Olayda çok şükür yaralanan olmadı ama ciddi anlamda maddi hasar yaşandı. Mağduriyetimizin nasıl giderileceğini merak ediyor, yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.” dedi.

karsta-tarihi-bina-coktu-(1).jpgkarsta-tarihi-bina-coktu-(2).jpgkarsta-tarihi-bina-coktu-(3).jpgkarsta-tarihi-bina-coktu-(4).jpgkarsta-tarihi-bina-coktu-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler