Kars’ta tarihi yapılar turizme kazandırılıyor

Kars’ta tarihi yapılar turizme kazandırılıyor

Kars’taki tarihi tescilli yapılardan biri olan ve Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kars İl Emniyet Müdürlüğünün eski hizmet binası, restore edilerek Polis Evi olarak turizme kazandırılacak.

KARS HAKİMİYET

Tarihi, turistik, kültürel potansiyeli ve 748 adet tescilli tarihi yapılarıyla zengin bir mirasa sahip, adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Kars’ta, tarihi binaların korunması, ayakta tutulması, şehrin hizmetine sunulması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kars’taki tarihi tescilli yapılardan biri olan ve Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kars İl Emniyet Müdürlüğünün eski hizmet binası, restore edilerek Polis Evi olarak turizme kazandırılacak.

Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı açıklamada; sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel potansiyeliyle kadim şehir Kars’ın ve Karslıların en iyi hizmetlere layık olduğunu belirterek, bu amaçla Kars’ı kalkındıracak, katma değer yaratacak ve Kars’ın değerine değer katacak olan çeşitli projelerin 2020 yılı itibariyle hayata geçirileceğini vurguladı.

Kars Polis Evi’nin de bu projelerden biri olduğunu söyleyen Vali Öksüz, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilerek turizme kazandırılmasında büyük destek ve katkıları olan başta İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu olmak üzere AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile emeği geçen herkese şükranlarını sunarak, projenin Kars’a ve ülkemize hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Restorasyon çalışmalarına başlanan Kars Polis Evi’nde, 8 adet süit oda, 7 adet standart oda, 1 adet engelliler için oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak.

25 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve 7 milyon 968 bin TL’ye mal olacak projenin 2020 yılı sonunda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

kars’ta-tarihi-yapilar-turizme-kazandiriliyor-(2).jpgkars’ta-tarihi-yapilar-turizme-kazandiriliyor-(1).jpgkars’ta-tarihi-yapilar-turizme-kazandiriliyor-(3).jpgkars’ta-tarihi-yapilar-turizme-kazandiriliyor-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler