Kars’ta Taziye evi ve hayrat çeşmesi hizmete açıldı

Kars’ta Taziye evi ve hayrat çeşmesi hizmete açıldı

Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Müçük’ün girişimleri ile Kars İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan, Fevzi Çakmak Mahallesi Taziye Evi ve Muhtarlık binası ile Erkan Türk Hayrat Çeşmesi hizmete açıldı.

Volkan KARABAĞ

Açılışa Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Yusuf Eviş, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Özcan Mücük, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve davetliler katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde önce Türk ailesi tarafından yaptırılan Erkan Türk Hayratı İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından okunan dua ile hizmete açıldı. Protokol üyeleri daha sonra Kars İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Fevzi Çakmak Mahallesi Taziye Evi ve Muhtarlık binasını kurdele keserek hizmete açtı.

Açılış sonrası bir açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bu Taziye Evleri her mahallede, her köyde mutlaka yapıldı. İl Özel İdaresi aracılığıyla sağ olsun sayın Bakanımızın da girişimleriyle bizim hemen hemen her yerde Taziye Evlerimiz var, şuan Taziye Evimiz olmayan yer yok. Bu Taziye Evinin ayrıcalıklı bir yeri var, bu Taziye Evine Muhtarımızın şahsi girişimleriyle yapılmış oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Türk ailesi tarafından yaptırılan Erkan Türk Hayrat çeşmesi için de, Allah onlarında hayrını kabul etsin diyorum. Erkan yavrumuz yalnız sizin değil Kars’ın evladıydı, genç mühendisti daha Kars’a çok hizmet edeceği bir süreç içerisinde maalesef ani bir trafik kazası neticesiyle aramızdan ayrıldı. Gerçekten çok üzüldük. Onun için bugün yapmış olduğumuz hayrat çeşmesi de kalıcı olur inşallah, başta sayın Muhtarımız ve mahalle sakinleri de onu layıkıyla kullanırlar onun adı da o şekilde yaşamış olur.” dedi.

Fevzi çakmak Mahalle Muhtarı Özcan Mücük de emeği geçen herkese teşekkür etti.

kars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(2).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(3).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(4).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(5).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(6).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(7).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(8).jpgkars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler