Kars’ta temayül heyecanı

Kars’ta temayül heyecanı

AK Parti’nin 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde aday göstereceği Kars ve ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde önemli bir rol üstlenecek olan temayül yoklaması bugün başladı.

Volkan KARABAĞ

AK Parti’de, belediye başkan aday adaylarının belirlenmesinin ardından aday belirleme sürecine girildi. Teşkilatların görüşlerinin alınacağı temayül yoklaması saat 10.00 itibari ile İsmail Aytemiz Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. Saat 16.00’da sona erecek temayül yoklamasını yönetmek üzere 61. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Hatice Dağlıoğlu’ndan oluşan heyet Kars’a geldi.

61. Hükümet Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, temayül öncesi gazetecilere bir açıklama yaparak, “Aday adayı kardeşlerimize başarılar diliyorum. Bizler Genel Merkezden görevli olarak geldik ve temayül yoklamasını inşallah beraber yapacağız. Temayül yoklamasını ilk defa elektronik ortamda yapacağız. Değerli kardeşlerim sizden ricamız şu; tribünde oturuyorsunuz, biz burada yığılma olmasına müsaade etmeyeceğiz ve sırayla birer, ikişer kişi alacağız buraya. Çünkü bilgisayarda kullanılacağı için orada yığılma olmaması lazım. İsim isim çağırılan arkadaşlarımız manyetik kartlarını alacaklar ve bu kartı okutarak oy kullanmak için kabine geçecekler, oy kullanımı bittikten sonra manyetik kartını bize teslim ederek imzalarını atacaklar. ‘Ben kullanamam’ diyen arkadaşlara da Ardahan Milletvekilimiz Orhan Atalay ve Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Hatice Dağlıoğlu yardımcı olacaklar. Herhangi bir sıkıntı yok, rahat olun. Gayet rahat bir şekilde Allah’ın izniyle bu temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. ” dedi.

İşler daha sonra temayülün hakkında delegelere bilgilendirme yaptı.

Temayül yoklamasının aday adaylarına ve AK Parti’ye hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “AK Parti istişareye önem veren bir parti, geleneğimizde bu var. Bugünde kuruluşundan bugüne kadar tüm seçim arifelerinde yaptığımız gibi bugünde temayül yoklamamız var. İşin aslı teşkilatlarımızla bunu istişare etmektir. Allah’ın izniyle bir şölen içerisinde, şölen havasında temayül gerçekleştiriyoruz. Burada teşkilatlarımızın işaret edeceği aday adaylarımızın genel merkezde değerlendirmeleri yapılırken dikkate alınacak. Bin teşkilat mensubunun katılımıyla temayül gerçekleşiyor. İlçelerimizde ve ilimizde ana kademe, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, köy ve mahalle temsilcilerimiz oy kullanacak. Şimdiden tüm belediye başkan aday adayı arkadaşlarımıza ayrı ayrı başarıları diliyorum.” ifadesini kullandı.

Kars’ta başlayan temayül yoklamasına, müracaatta bulunan aday adayları ile mevcut belediye başkanları da katıldı. AK Parti Belediyesi’nin olduğu yerlerde mevcut belediye başkanından memnun olunup olunmadığı soruldu. Memnun olmadığını belirtenlerden belediye başkan adaylığı için iki isim önermesi istendi. AK Partili belediyelerin olmadığı yerlerde ise teşkilat mensupları 3 isim önerdi.

Saat 16.00’da bitecek olan temayül yoklaması basına kapalı devam ediyor.

kars’ta-temayul-heyecani-(6).jpgkars’ta-temayul-heyecani-(2).jpgkars’ta-temayul-heyecani-(7).jpgkars’ta-temayul-heyecani-(3).jpgkars’ta-temayul-heyecani-(4).jpgkars’ta-temayul-heyecani-(1).jpgkars’ta-temayul-heyecani-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler