Kars’ta Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Sistemi Tanıtımı yapıldı

Kars’ta Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Sistemi Tanıtımı yapıldı

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret Bakanlığı işbirliği ile Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Sistemi Tanıtımı yapıldı.

Volkan KARABAĞ

Toplantıya Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mücahit Arvas, Kars İl Ticaret Müdürü Adem Beyribey, daire amirleri, STK temsilcileri ile ticari işletme sahipleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu yaptı. Başkan Alibeyoğlu, “Malumunuz olduğu üzere finansma erişim konusu üyelerimiz için çok ciddi bir sorundur. Bu soruna bir nebze çözüm bulmak amacıyla Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında da yer alan “Taşınır Rehni”nin yaygınlaştırılması çalışmalarına bugün ilimizde start veriliyor. Hepinizin bildiği üzere ilimiz tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Ancak; bu mevcut potansiyel maalesef günümüze kadar, finansmana erişim noktasında üyelerimize yeterince fayda sağlayamıyordu. Artık geliştirilen bu sistemle çiftçilerimiz ve hayvancılık sektöründe faaliyet yürüten üyelerimiz mahsullerini, hayvanlarını veya taşınabilir varlıklarını rehin göstererek finansmana erişim imkanlarını artırabileceklerdir.” dedi.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mücahit Arvas da ‘Taşınır Rehni’ sistemi hakkında teknik ayrıntıları hakkında bilgi vererek sunum yaptı.

Tanıtım toplantısı daha sonra Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mücahit Arvas başkanlığında Vakıflar Bankası Kars Şube Müdürü Özgür Göktaş, İş Bankası Kars Şube Müdürü Aslan Murat Aygün ve Bülsa Enerji Limited Şirketi Müdürü Bülent Kılıçoğlu’nun paneli ile devam etti.

kars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(1).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(2).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(3).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(4).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(5).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(7).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(8).jpgkars’ta-ticari-islemlerde-tasinir-rehni-sistemi-tanitimi-yapildi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler