Kars’ta Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinin inşaatı başladı

Kars’ta Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinin inşaatı başladı

Kars Valiliği tarafından yaptırılan Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesinin yapımına başlanıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın Eylül ayında yapımının tamamlanarak faaliyete gireceğini ifade ettiği Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi’nin mermerleri ise Afyon’dan getirilecek.

1579 yılında Kars’a 100 bin kişilik bir orduyla gelip Kars’ta imar çalışmaları ve Beylerbeyi Sarayını da yapan Osmanlı İmparatorluğunun büyük komutanlarından biri olan Vali Lala Mustafa Paşa’nın isminin verileceği çeşme bölgedeki tarihi yapıya uygun bir şekilde inşa ediliyor.

Öte yandan Kars Kalesinin altında bulunan boşluk alanda yapımı süren bisiklet parkurunun çalışmalar devam ediyor. Çevre düzenlemesi yapılan ve etrafı temizlenen bölge bisiklet parkurunun yapılmasıyla birlikte atıl durumdan kurtarılarak vatandaşların hizmetine açılacak.

kars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(10).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(5).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(6).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(7).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(8).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(9).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(1).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(2).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(3).jpgkars’ta-vali-lala-mustafa-pasa-cesmesinin-insaati-basladi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler