Kars’ta yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Kars’ta yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Kars’ta İtfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin, İtfaiye Haftası dolayısıyla yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

KARS HAKİMİYET

Kars’ta, İtfaiye teşkilatı 305. yaşını kutladı. Kutlama kapsamında Ziya Gökalp Ortaokulunda tatbikat yapıldı. Senaryo gereği okulun 3’ncü katında çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri mahsur kalan öğrenciyi kurtararak, sağlık ekiplerine teslim etti.

Kars İtfaiye Müdürü Cemil Acay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu yıl 305. yılını kutladığımız itfaiye teşkilatı Osmanlı zamanında ilk olarak 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı adıyla kurulmuştur. 25 Eylül 1923'de modern bir teşkilat olarak belediyelere devredilmiştir.  AFAD ekiplerinin de desteğiyle biz de bugün burada tatbikat yaptık. Tatbikatta kurtarma çalışması yapıldıktan sonra söndürme çalışması yapıldı. İtfaiye Hastası dolayısıyla her hafta bir etkinlik yapıyoruz.” dedi.

kars’ta-yapilan-tatbikat-gercegini-aratmadi-(2).jpgkars’ta-yapilan-tatbikat-gercegini-aratmadi-(3).jpgkars’ta-yapilan-tatbikat-gercegini-aratmadi-(4).jpgkars’ta-yapilan-tatbikat-gercegini-aratmadi-(1).jpgkars’ta-yapilan-tatbikat-gercegini-aratmadi-(5).jpgkars’ta-yapilan-tatbikat-gercegini-aratmadi-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler